SEGRE

El Turó de la Seu Vella de Lleida recupera visitants

Els primers 4 mesos de 2022 ja superen en un 4% les xifres de fa tres anys

Una vista de la Seu Vella de Lleida.

Una vista de la Seu Vella de Lleida.Consorci de la Seu Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida ha celebrat aquest dimecres la seva reunió ordinària, en la qual s'han donat a conèixer les dades sobre el nombre de visitants i d'usuaris en diferents activitats al turó, que s'estan recuperant després de la frenada ocasionada per les restriccions imposades en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19.

Així, durant l'any 2021, malgrat que encara es mantenien restriccions, la xifra de visitants –45.035– i d'usuaris –22.966– va sumar un total de 68.001 persones, un 75% dels que hi havia l'any 2019 –90.623–, l'últim abans de la pandèmia. Segons les dades del Consorci, s'aprecia una clara millora a partir de l'estiu, a mesura que també anava millorant la situació epidèmica. Respecte el 2020, l'increment de l'afluència al Turó de la Seu Vella és d'un 234%.

Pel que fa a l'inici del 2022, entre gener i abril, un període gairebé ja sense restriccions, el nombre de visitants i usuaris totalitza 26.172 persones, un 4% més que el 2019, gràcies a l'afluència més gran a les activitats organitzades. Les visites encara estan un 15% per sota de les de fa tres anys.

Nomenament del director del Consorci

Durant la reunió també s'ha donat compte de la proposta de nomenament del director, que continuarà sent Joan Baigol Guilanyà, un cop tancat el concurs obert per cobrir aquesta plaça.

tracking