SEGRE

TRADICIÓ HISTÒRIA

Harpia: Balaguer torna a ser medieval

Els escolars són els protagonistes de la primera jornada de la fira Harpia || Amb la Fira Playmobil, recreacions històriques i animació infantil

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Balaguer va obrir ahir una nova edició de la fira Harpia amb la inauguració del mercat medieval a la plaça Mercadal i una visita dels escolars de la ciutat a la primera Fira Playmobil amb temàtica de l’edat mitjana. Els més petits van poder contemplar al Casal Lapallavacara sis diorames que escenifiquen amb clicks des de recreacions de batalles fins a la vida quotidiana de l’època, amb els mercats i el treball al camp. Precisament, per atansar l’Harpia als escolars i perquè aquests puguin participar-hi de forma activa, la Paeria ha avançat la celebració d’aquesta festa, que habitualment se celebrava al setembre.

A banda d’aquesta iniciativa, els nens i nenes van visitar el safareig de la Reguereta amb una representació de l’Associació Dona Rural que els va explicar com es feia la bugada antigament i van assistir també a un recorregut pel Centre Històric sobre els mercats medievals. En una primera jornada en què els petits van ser els protagonistes, també es va portar a terme a la tarda l’espectacle d’animació Els jugajoglars, de la companyia El Sidral. El xou va combinar les cançons més populars amb jocs per a totes les edats, tenint com a fil conductor algunes de les llegendes més secretes del Pirineu.

La festa medieval va comptar a més amb una recreació històrica a càrrec de de l’Associació Dona Rural, que va incloure una ballada de sardanes al voltant del safareig; una cercavila musical per diferents carrers del Centre Històric; i la visita teatralitzada Que Déu mos emparo! Encanteris i oracions protectores amb la classe magistral de Maria Bullfarines. L’activitat tenia previst començar al Museu de la Noguera i acabar a l’espai gastronòmic Les Tavernes, amb un concert del grup La Quinta Forca. La festa, que s’allargarà fins demà, recupera aquest any el campament històric al Parc de la Transsegre amb uns quaranta recreacionistes.

Segons va apuntar la tècnica de Festes, Antonieta Martínez, encara que no hi haurà tants grups com en edicions passades, “l’important és que hi siguin per poder oferir al públic una gran representació de com era la vida quotidiana durant l’època medieval”.

Escolars van participar en una visita teatralitzada a l’històric safareig de la Reguereta.

Escolars van participar en una visita teatralitzada a l’històric safareig de la Reguereta.AJUNTAMENT DE BALAGUER

tracking