SEGRE

MÚSICA LLANÇAMENTS

El Josep Vallverdú més heavy metal

El poeta lleidatà col·labora al disc debut d'Urgila, recitant dos dels seus poemes || El treball del grup de rock obre i tanca amb la veu de l'escriptor

Dami García, Josep Vallverdú i Xavi Torres, el dia en què van gravar els poemes a Balaguer.

Dami García, Josep Vallverdú i Xavi Torres, el dia en què van gravar els poemes a Balaguer.URGILA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup vallenc de heavy metal Urgila va llançar ahir el seu primer treball, Animals perillosos, que compta amb una col·laboració especial del poeta i escriptor lleidatà de 98 anys Josep Vallverdú. El disc inclou dos dels poemes del prolífic autor recitats pel mateix poeta que la banda ha musicat convertint-los en els temes que obren i tanquen el treball. Es tracta de Trasmudança, un poema extret del llibre A ull nu, de Pagès Editors de l’any 2018, i El dia que jo mori, poema de Ronda de boires de la mateixa editorial i de l’any 2016.

“Jo sempre estic obert a col·laborar amb artistes per fer més gran la cultura”, va explicar Vallverdú a aquest diari. “Quan van contactar amb mi, em van semblar molt bona gent i no vaig dubtar a participar en el seu treball. Els vaig ensenyar diversos poemes que m’agradaven i van ser ells els que van decidir quins utilitzarien per al disc”, va afegir.El grup de rock metal en català, format per Dami García a la bateria i Xavi Torres a la veu, guitarres o baix, vol ser un mitjà d’unió de les persones, amb l’objectiu de crear sinergies i xarxes artístiques.

“Feia des del 2019 que treballàvem en el nostre primer treball, però sempre hem tingut al cap que aquest projecte havia de ser un nexe en el qual conflueixin diferents tipus d’art. Hem treballat amb escultors i terrissers per a la creació del nostre disc i del nostre logo”, va explicar Torres. La col·laboració entre Josep Vallverdú i Urgila va començar a forjar-se quan Torres va escoltar el poeta en una entrevista a la ràdio.

“Vaig sentir la seua veu mentre anava al cotxe i em va semblar molt càlida. El primer que vaig pensar va ser que era increïble que, a la seua edat, continués en actiu. Després li vaig comentar a la Dami que podíem arriscar-nos a contactar amb ell per veure si volia col·laborar.

Llançar-nos a la piscina d’aquesta manera va ser el millor que vam fer. Ens van desplaçar fins a Balaguer i ens va rebre encantat. Va gravar més poemes dels que li van demanar i que hem guardat per a futurs projectes”, va declarar Torres, que assenyala que una de les coses que li agradaria és “poder actuar al territori de Lleida per interpretar en directe aquests temes”.

tracking