SEGRE

MÚSICA FESTIVAL

Nit d'escàndol a Lleida amb Raphael

Raphael estrena en gran el primer Magnífic Fest al Turó de la Seu Vella || Prop de 2.000 persones embogeixen amb els èxits del popular artista

El cantant Raphael es va posar ahir a la nit el públic a la butxaca des de la primera cançó, a l’estrena del Magnífic Fest de Lleida.

El cantant Raphael es va posar ahir a la nit el públic a la butxaca des de la primera cançó, a l’estrena del Magnífic Fest de Lleida.JORDI ECHEVARRIA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Raphael ho ha aconseguit de nou. En l’anterior visita a Lleida, el 2011, va omplir de gom a gom la Llotja. I ahir a la nit, onze anys més tard, va reunir prop de dos mil fans a la plaça de la Sardana, als peus de la Seu Vella, a l’estrena del Magnífic Fest, un festival nascut per posar el nom de Lleida al mapa musical del país.

Amb puntualitat gairebé suïssa, tot just cinc minuts després de l’hora prevista, va aparèixer l’estrella, la figura, el divo, el personatge a l’espectacular escenari cobert, acompanyat per una banda de deu músics i les veus de María, Daniel i Jéssica als cors. I va començar amb tota una declaració d’intencions: la cançó Ave Fénix (“igual como el Ave Fénix, regresaré”). Un avís per a navegants que als seus setanta-nou anys el cantant de Linares és incombustible, mai més ben dit en una jornada tòrrida a Lleida i infausta pels incendis a la província.

Amb jaqueta estampada daurada sobre la seua tradicional camisa i pantalons negres, no va deixar de saludar un públic entregat, que no podia quedar-se assegut als seients. Després d’una picada d’ullet d’homenatge a Camilo Sesto amb Vivir así es morir de amor es va treure la jaqueta, que va recuperar en el primer moment de clímax de la vetllada: la interpretació de Digan lo que digan (ull: amb tocs electrònics) i, sobretot, Mi gran noche. Bogeria al pati de butaques, amb el públic a la butxaca.

I així, al llarg de dos hores, Raphael va repassar els èxits més grans de les seues sis dècades de trajectòria musical. El festival viurà avui una segona jornada amb un canvi radical de gènere musical. La jove cantant i compositora barcelonina Julieta obrirà el foc a les 21.00, abans de donar pas al trio Tanxugueiras (22.00 hores) i tancar la nit amb el folk-pop d’El Pony Pisador (23.45 hores).

L’eivissenca Aleesha i el nord-americà Justin Quiles seran els protagonistes demà d’una nit més urbana, i Nil Moliner tancarà diumenge aquest primer Magnífic Fest de Lleida. De forma paral·lela, la música s’estendrà demà dissabte i diumenge pel centre històric de la ciutat, en els denominats Fest Day, amb concerts gratuïts de cantants i grups locals.

El cantant Raphael es va posar ahir a la nit el públic a la butxaca des de la primera cançó, a l’estrena del Magnífic Fest de Lleida.

El cantant Raphael es va posar ahir a la nit el públic a la butxaca des de la primera cançó, a l’estrena del Magnífic Fest de Lleida.JORDI ECHEVARRIA

tracking