SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

El Ricard Viñes de piano, amb talents de 8 a 17 anys

La tercera edició del concurs internacional per a nens i joves, amb 27 inscrits || A Lleida, del 30 de juny al 2 de juliol

La lleidatana Júlia Anguiano, de 10 anys, una de les participants.

La lleidatana Júlia Anguiano, de 10 anys, una de les participants.IEI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La tercera edició del concurs internacional de piano Ricard Viñes Kids & Youth, del 30 de juny al 2 de juliol a l’Auditori de Lleida, comptarà amb la participació de 27 joves talents d’aquest instrument, d’entre 8 i 17 anys. Una xifra sensiblement inferior a la de les dos anteriors edicions que, com es va posar de manifest ahir en la presentació del certamen, té molt a veure amb els dos últims anys de pandèmia –l’aturada provocada en la progressió dels estudis musicals en els alumnes més joves– i també amb l’actual conflicte bèl·lic a Ucraïna. Jordi Benseny, coordinador del concurs, va assenyalar en aquest sentit que aquest any no hi haurà l’habitual participació d’edicions anteriors de joves de Rússia, Ucraïna o Bielorússia.

“Fins i tot hi havia un jove pianista de la Xina interessat però, al final, no podrà vindre a Lleida per qüestions de permisos sanitaris a causa de la Covid”, va afegir. La programació d’aquest concurs, no obstant, promet comptar amb un bon planter de joves promeses del piano, amb sis pianistes de la categoria de fins a 11 anys (el tarragoní Arnau Carrera, de només 8 anys, o la lleidatana Júlia Anguiano, de 10, que ahir va amenitzar la presentació del concurs de piano); uns altres sis de fins a 14 anys i 15 de fins a 17 anys, amb joves de diversos punts de l’Estat (entre els quals el lleidatà Guillem Castel) i també d’Itàlia, Romania, Suïssa, Alemanya i els Estats Units.

El regidor de Cultura, Jaume Rutllant; la vicepesidenta de l’IEI, Estefania Rufach; la directora de l’Auditori, Puri Terrado; i Carme Grasa, una de les patrocinadores del concurs, van presentar aquesta edició, que repartirà més de 6.000 euros en diversos premis.

tracking