SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PRESENTACIÓ

L'espectacle medieval 'Cercamón' fa 25 anys

Dos funcions commemoratives el 19 i 20 d'agost a Costoja, a l'Alt Urgell || Obren la convocatòria d'inscripció d'actors

Organitzadors del muntatge medieval ‘Cercamón’.

Organitzadors del muntatge medieval ‘Cercamón’.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espectacle medieval Cercamón, basat en la novel·la homònima de l’escriptor de la Seu d’Urgell Lluís Racionero, està de celebració ja que aquest estiu complirà 25 anys des de la seua estrena. Va ser l’11 d’agost de l’any 1997 a les ruïnes de l’antic priorat de Santa Maria de Costoja, a la vall de Castellbò i, després de passar per Vilamitjana (durant 10 anys) i Castellbò (un any) repetirà escenari a Costoja, el lloc on van ser enterrats el vescomte Arnau de Castellbò i la seua filla Ermesenda i on Racionero va concloure la seua novel·la. Serà els dies 19 i 20 d’agost amb “una mirada retrospectiva” a la història de l’espectacle.

Per celebrar l’efemèride, l’organització també prepara una exposició, una publicació i un vídeo. Irina Robles, directora artística del muntatge teatral des del 2018, va avançar ahir que l’obra tindrà escenes noves “posant de relleu anècdotes dels últims 25 anys”. “Hem preparat una proposta que sortirà del clàssic dels dos últims anys i que crearà molta complicitat amb el públic”, va afegir.

Entre les novetats, va destacar la recuperació de la taverna medieval amb productes locals, que obrirà una hora i mitja abans de les representacions. Durant aquests 25 anys hi han intervingut com a actors i actrius més de 150 persones i uns altres 50 músics i cantants, la qual cosa posa de manifest el caràcter popular i obert del projecte i el seu arrelament al territori. També val a destacar que més de 6.000 espectadors han vist en aquest quart de segle Cercamón, tot un referent ja de la programació cultural d’estiu de l’Alt Urgell.L’organització ha obert fins al 4 de juliol el termini d’inscripcions per actuar a l’obra.

És una convocatòria oberta a totes les persones amb inquietuds teatrals, encara que no tinguin experiència. Els assajos començaran el 5 de juliol. L’obra està produïda per Puc Fer Teatre, amb finançament de Vila i Vall de Castellbò, ajuntament de Montferrer i Castellbò i el consell de l’Alt Urgell i la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la diputació de Lleida.

tracking