SEGRE

MONUMENT ACTIVITATS

La Seu Vella de Lleida obrirà de 21.00 a 24.00 h tots els divendres de juliol, agost i setembre

Posta de sol des de la terrassa del Castell del Rei, una altra proposta d'estiu

Practicants de ioga en l’anterior activitat de la ‘Nit de Lluna Plena al Claustre’, el passat 14 de juny.

Practicants de ioga en l’anterior activitat de la ‘Nit de Lluna Plena al Claustre’, el passat 14 de juny.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’èxit de públic de les denominades Nits de Lluna Plena al Claustre de la Seu Vella, amb obertura del monument fins a mitjanit amb una activitat cultural inclosa, ha propiciat que els responsables del Turó obrin aquest estiu l’edifici més emblemàtic de Lleida en horari nocturn. Serà tots els divendres dels mesos de juliol, agost i setembre, de 21.00 a 24.00 hores, amb entrada a 5 euros i tancament del campanar mitja hora abans. De segur, són unes hores més amables per disfrutar del Turó en l’estiu lleidatà i viure un aspecte més insòlit del monument.

Aquesta no serà l’única novetat de la programació d’estiu del Turó de la Seu Vella. Al juliol s’ha previst una proposta paisatgística: contemplar la posta de sol des del punt més alt de la capital del Segrià, la terrassa del Castell del Rei. Serà els dijous 7, 14 i 21 de juliol en una activitat de 20.30 a 22.00 hores, que començarà amb una breu visita a aquest equipament cultural en la qual s’explicarà al visitant anècdotes històriques relacionades amb els diferents reis de la Corona d’Aragó que van passar en algun moment per aquesta fortalesa. Entrada: 12 € (compra d’entrades 10 dies abans de la data de l’activitat a www.ticketara.com).

D’altra banda, les pròximes cites del programa Nits de Lluna Plena al Claustre seran el 13 de juliol, el 12 d’agost i el 9 de setembre (21.00 a 24.00 h, 5€). La del mes que ve ja té activitat cultural associada i serà musical: la cantant lleidatana Carolina Blàvia protagonitzarà un concert de fado amb el seu espectacle Projecte Amália, en el qual combina repertori tradicional portuguès amb el fado cançao que va popularitzar la diva del gènere, Amália Rodrigues, a més de repertori propi tant en català com en portuguès. Blàvia actuarà a les 21.30 en format de trio, acompanyada per Xavi Monge (piano) i Francesc Javier Reyes (violí).

Finalment, val a recordar que es mantindrà també durant els mesos d’estiu l’activitat Tardes de lectura al claustre, amb entrada gratuïta els dimecres de 16.30 a 19.30 a totes les persones amb un llibre, que converteixin aquest espai del monument en una gran sala de lectura.

tracking