SEGRE

ART INICIATIVES

Jordi Bernadó captura al Liceu l'“essència” de Barcelona

El fotògraf lleidatà reuneix unes 2.000 persones amb el seu projecte 'Me We'

El Gran Teatre del Liceu es va omplir amb unes 2.000 persones que anaven dels pocs mesos als 105 anys.

El Gran Teatre del Liceu es va omplir amb unes 2.000 persones que anaven dels pocs mesos als 105 anys.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fotògraf lleidatà establert a Barcelona Jordi Bernadó va reunir ahir al Gran Teatre del Liceu unes 2.000 persones anònimes, habitants de la capital catalana, per prendre’ls una imatge que pretén captar l’essència de la capital catalana i revelar-ne la diversitat. Les persones que van acudir al fòrum operístic s’havien presentat voluntàries per participar en aquesta iniciativa artística i pertanyien a 58 nacionalitats, parlaven 25 idiomes diferents i tenien edats que anaven dels pocs mesos fins als 105 anys. Per dur a terme aquest treball, batejat com Me We, Bernadó s’ha inspirat en un mètode científic i ha treballat l’últim any en la manera de compondre “una cartografia humana de la ciutat”, amb barreja de gèneres, edats, sexualitats, comunitats i nacionalitats, entre altres variables

Posar en relleu la diversitat de la ciutat com a element per construir una societat inclusiva

En paraules de Bernadó, la fotografia vol ser “un mosaic infinit d’històries i diferents rostres”.

Es planteja com una “oda a la ciutat, un reclam en època d’incertesa i una afirmació: tots som un i Barcelona som tots”. Va afegir que “Me We és un símbol de convivència, de la riquesa associativa i humana de la ciutat, així com el compromís que tots els habitants tenim amb ella”. En el moment en què l’artista va fer la foto des de l’escenari, enfilat a una grua petita i amb el cap cobert per un mocador negre recordant la manera de fer dels retratistes d’antany, el silenci va regnar a la sala i només es va trencar amb el plor del nadó present.

La iniciativa es va emmarcar en un projecte de Víctor Garcia de Gomar, que pretén convertir el Liceu en un centre de les arts en el qual, sense oblidar el seu paper com a fòrum operístic, tinguin cabuda altres disciplines com les arts visuals, la ciència, la poesia, l’antropologia i la filosofia. L’objectiu va ser “posar en relleu la diversitat de la ciutat com a element clau per construir una societat inclusiva, justa i creativa”.

El Gran Teatre del Liceu es va omplir amb unes 2.000 persones que anaven dels pocs mesos als 105 anys.

El Gran Teatre del Liceu es va omplir amb unes 2.000 persones que anaven dels pocs mesos als 105 anys.ACN

tracking