SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

Els Acordionistes del Pirineu reuneixen unes 4.000 persones

Com en els millors anys del festival, que la pluja 'va clausurar' ahir per anticipat

Dos dels participants dissabte passat a Arsèguel en la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu.

Dos dels participants dissabte passat a Arsèguel en la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu.REC PRODUCCIONS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, amb un programa atapeït d’actuacions durant els últims sis dies, un més de l’habitual, va tancar ahir la seua 45 edició sumant més de 4.000 espectadors amants de la música tradicional, que van gaudir dels concerts repartits des de la setmana passada entre la Seu d’Urgell, Arsèguel i Castellbò, i també a Puigcerdà. Això sí, el denominat Gran Concert Catalunya, amb el qual ahir a la tarda havia de posar-se el colofó al festival al Parc del Cadí de la Seu, va acabar cancel·lant-se poc abans de l’inici a causa del temporal de pluja que va caure en aquells moments sobre la capital de l’Alt Urgell. L’organització va suspendre el concert al no haver-se previst un escenari alternatiu i va acomiadar així una de les millors edicions dels últims anys.

Més de 80 intèrprets de diferents parts del món van participar aquest any en aquesta cita musical tradicional, que en aquesta ocasió va tornar a ser present a Arsèguel, el bressol de la Trobada el 1976, després de tenir dificultats l’any passat per motius de logística derivats de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19. El concert central a la carpa de dissabte passat va reunir prop de 40 músics i més de 1.000 persones, com va destacar ahir el fundador i director de l’esdeveniment, el músic Artur Blasco, que va assegurar que “la xifra d’assistents s’assembla a la dels millors anys del festival”.El director va parlar d’“èxit” i va assenyalar que “el públic s’ha seleccionat”, fent referència al fet que “ara ja només acudeixen espectadors interessats en la nostra oferta específica i ningú ve sense saber el que presenciarà”. Blasco també va voler remarcar la selecció d’oferta musical “de màxim nivell mundial”.

El conegut investigador i divulgador del cançoner popular dels pobles del Pirineu va apuntar així mateix que fa mesos que ja estan preparant la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu del 2023, de la qual va dir que “ja tenim la meitat de la programació tancada”, advertint que “hi haurà canvis”, malgrat que “ja ens queda poc marge per innovar”.Com a resultat habitual en les últimes edicions, els jardins de l’Hotel Andria de la Seu van acollir divendres passat el concert inaugural d’un certamen que va culminar ahir de forma precipitada per culpa de l’aparició de la pluja.

tracking