SEGRE

MÚSICA LOCAL

Arnau Obiols tanca la gira del seu disc 'Tost' al poble que li dona nom

El 12 d'agost a partir de les 21.30 hores

El músic de la Seu d’Urgell Arnau Obiols.

El músic de la Seu d’Urgell Arnau Obiols.ARNAU OBIOLS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El músic de la Seu d’Urgell Arnau Obiols tancarà la gira del seu disc Tost el proper 12 d’agost justament al poble que ha donat nom al treball, Tost, un nucli deshabitat del municipi de Ribera d’Urgellet, a l’Alt Urgell. Obiols defineix el seu disc com “una visió personal i contemporània dels sons i de la música tradicional del Pirineu català”. L’elecció del títol del disc no va ser una cosa aleatòria, ja que l’avi patern d’Arnau Obiols, pastor i tractant de bestiar, era fill de la vall de Tost.

És també per aquesta raó que el músic urgellenc ha volgut tancar la gira al poble de Tost, on avui només queda dreta l’església de Sant Martí, originàriament romànica, consagrada el 1040 i remodelada i ampliada diverses vegades. La resta del nucli són tot ruïnes, un exemple estremidor de la despoblació que el Pirineu va començar a patir a mitjans de segle XX.Entorn del concert, que començarà les 21.30 hores, s’han programat diversos actes. El primer començarà a dos quarts de vuit de la tarda i consistirà en una xarrada de l’historiador Carles Gascón, que parlarà de la figura del cavaller Arnau Mir de Tost, conqueridor de la vall d’Àger.

També explicarà les característiques del temple de Sant Martí i d’una de les obres més cèlebres que contenia: el baldaquí de Tost, ara al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Per la seua part, l’artista Vicens Casassas crearà una instal·lació efímera a l’espai que havia estat la plaça del poble. D’aquesta manera, es rememorarà una altra actuació que el mateix autor va fer al mateix lloc el 2000.

Els actes es completaran amb la projecció d’imatges de l’últim casament celebrat a Tost, el 1963.

tracking