SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ANUNCI

Nova restauració a la Seu Vella

Liciten les obres per completar la rehabilitació de les cobertes del claustre, en les quals ja es va actuar entre 2019 i 2021 || Partida del Govern de 400.000 euros, pendent des de feia 7 anys

Una vista de les obres a la coberta del claustre de la Seu Vella, en una imatge de l’agost del 2020.

Una vista de les obres a la coberta del claustre de la Seu Vella, en una imatge de l’agost del 2020.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Turó de la Seu Vella comença l’agost amb bones notícies. Dimarts passat, la plataforma de contractacions públiques de la Generalitat va anunciar la licitació de més obres de restauració a la Seu Vella. Es tracta del projecte que ha de completar la restauració de les cobertes del claustre, una zona del monument en la qual ja es van executar treballs de rehabilitació entre finals del 2019 i el primer trimestre del 2021.

En aquella ocasió, la Generalitat va aportar al voltant dels 650.000 euros per a la que aleshores es va identificar com la fase 2 de la restauració de les cobertes, ja que els treballs d’impermeabilització i protecció d’aquesta zona per a l’evacuació correcta de les aigües pluvials van afectar només dos de les quatre ales del claustre: la contigua a l’edifici de l’antiga catedral i la del mirador obert a la ciutat. Ara, pràcticament un any i mig després que aquelles primeres obres finalitzessin, ha arrancat el concurs per adjudicar la que seria la fase 1, que s’ocuparà de l’ala contigua a l’edifici de l’antiga Canonja i la de la Porta dels Apòstols. El pressupost base de licitació és de 330.578, 51 euros (400.000 euros amb l’IVA); el termini de presentació d’ofertes per adjudicar les obres finalitzarà el 15 de setembre vinent i el termini d’execució dels treballs està fixat en sis mesos.

En aquesta ocasió, l’òrgan contractant no serà la Generalitat de Catalunya sinó la direcció general de Patrimoni Cultural i Belles Arts del ministeri de Cultura. I és que aquests 400.000 euros eren un deute pendent del Govern central des que la partida es va incloure en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2015. En aquest sentit, el director del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, es va mostrar ahir exultant d’alegria al conèixer la notícia: “Estic contentíssim perquè esperàvem l’arribada d’aquesta partida des de feia molt de temps.” Baigol va recordar que, “en el seu dia, la Generalitat ja va pressionar perquè les obres a les cobertes es duguessin a terme alhora i no en dos fases, però bé, ara m’agradaria que fos la mateixa empresa la que s’encarregués dels treballs i que puguin executar-se al més ràpid possible”.

S’afegirà a la intervenció a les muralles i baluards del Turó

Les noves obres de restauració a les cobertes del claustre de la Seu Vella coincidiran previsiblement amb la intervenció prevista abans de final d’any en diversos trams de les muralles del Turó, als baluards del Rei, de la Reina i de Louvigny, que inclouran la reparació del mur que es va desprendre la primavera del 2021.

Val a recordar que la Paeria va anunciar el mes de maig passat una inversió d’un milió d’euros: 600.000 al 50% amb la Generalitat per restaurar i consolidar el tram de muralla desplomat al Baluard de Louvigny, així com el de la Reina; i uns 426.000 d’aportats per la Diputació i fons Feder per consolidar el tram del Baluard del Rei.D’aquesta manera, la Generalitat va aportar més d’1,6 milions d’euros per a les obres entre 2019 i 2021 a la Porta dels Apòstols, el campanar i la fase 2 de les cobertes del claustre.

tracking