SEGRE

MORT

Mor el locutor, presentador i actor de doblatge Mario Beut, als 89 anys

La cerimònia de comiat de Mario Beut tindrà lloc demà a les 12.00 al tanatori de Les Corts de Barcelona

Mor el locutor, presentador i actor de doblatge Mario Beut, als 89 anys

Mor el locutor, presentador i actor de doblatge Mario Beut, als 89 anys28/03/06).- Jorge Arandes (i) y el periodista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El locutor radiofònic, presentador de televisió i actor de doblatge Mario Beut, que va assolir gran popularitat en la dècada dels 60 del segle passat, ha mort a Barcelona als 89 anys, ha informat la seua família.

Nascut el 1933 en Arenys de Mar (Barcelona) Mario Beut Padrós era fill dels cantants i actors Mariano Beut Martínez i Carme Padrós.

Beut estava estudiant tercer curs de Dret i sisè de piano quan va ser descobert per un cap de programes de Ràdio Barcelona durant una representació teatral d’aficionats, i va iniciar així una carrera radiofònica que li va portar a passar pels micròfons d’aquesta emissora, de la Cadena Ser, Radio Miramar, RNE i la COPI, entre d’altres.

En el moment de més èxit de la seua història professional, entre 1959 i 1969, va arribar a realitzar 14 programes a la setmana. Va acumular així mateix multitud de premis, entre els quals destaquen quatre Premis Ones i el Popular del diari Poble.

De la ràdio va saltar a la televisió, sent un dels presentadors pioners de TVE en programes d’entreteniment i concursos, la qual cosa li va donar gran popularitat a nivell nacional.

Va debutar en aquest mitjà el 1961 amb el programa "Ahir notícia, avui diners" de TVE, que van seguir molts altres, com "Busqui la seua parella", "Sonría, si us plau", "La paraula més llarga", "Club migdia", "Vist i sentit" i "Coneixem Espanya".

Va assolir les més altes cotes de popularitat amb el programa "La unió fa la força" (1964), tot un fenomen d’audiència en l’època, i el 1966 va rebre un homenatge al Palau Municipal dels Esports de Barcelona al que van assistir més de 15.000 persones.

A més de treballar en ràdio i televisió, es va dedicar al doblatge de pel·lícules i va prestar la seua veu a actors com Jean-Paul Belmondo, Jean-Luis Trintignant, George Peppard, Tony Curtis i Sidney Poitier.

La cerimònia de comiat de Mario Beut tindrà lloc demà a les 12.00 al tanatori de Les Corts de Barcelona.

Mor el locutor, presentador i actor de doblatge Mario Beut, als 89 anys

Mor el locutor, presentador i actor de doblatge Mario Beut, als 89 anysJunto a él, el presentador de televisión Mari

tracking