SEGRE

MÚSICA CONCERTS

Vallbona obre el festival La Pedra Parla a ritme de guitarra

El certamen culminarà avui amb tangos a càrrec d'un quartet de violoncels

El guitarrista basc Enrike Solinís va estrenar ahir a la tarda el festival al monestir de Vallbona.

El guitarrista basc Enrike Solinís va estrenar ahir a la tarda el festival al monestir de Vallbona.COMUNICANT BONA PREMSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, a l’Urgell, va acollir ahir la primera jornada del cicle exclusiu La Pedra Parla, una aposta musical d’alta qualitat artística. En aquesta setena edició del certamen, l’estrena va anar a càrrec de les guitarres del basc Enrike Solinís, en un recital celebrat a mitja tarda titulat Ars Lachrimae, en el qual va interpretar obres de Bach, Dowland, Mudarra i Vissé, entre altres compositors. El segon concert del programa, previst en sessió de nit, estava dedicat a l’òpera amb la posada en escena de l’obra Acis i Galatea, de Händel, amb interpretació a càrrec de Maria Hinojosa (Galatea), Jorge Morata (Acis), Aurora Peña (Damon) i Elías Arranz (Polifem) acompanyats de l’orquestra Ensemble Contratemps.

La setena edició del festival La Pedra Parla acabarà avui diumenge amb l’espectacle Tangos de Piazzolla, a càrrec de Les Mademoicelli, un quartet femení de violoncels format per Andrea Amador, Irma Bau, Anna Costa i Amaia Ruano, que oferirà al públic una singular proposta musical basada en composicions del mestre argentí del tango Astor Piazzolla. Aquest tercer i últim concert tindrà lloc a les 12.30 hores al claustre del monestir de Vallbona. La Pedra Parla és una proposta artística exclusiva que valora el tresor menys conegut, i tanmateix més sorprenent, de la Ruta del Cister, el monestir de Vallbona de les Monges, fundat al segle XII i considerat una de les joies del gòtic religiós català.

El cicle musical està organitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat i la comunitat del monestir amb la col·laboració de l’ajuntament d’aquesta localitat de l’Urgell, pensat especialment perquè pugui conviure amb el silenci de la comunitat religiosa femenina que habita l’edifici. Així mateix, és una iniciativa que busca potenciar l’activitat cultural del territori en espais singulars com els monuments. Aquest cicle de concerts forma part de Viu el Patrimoni, el programa d’estiu que cada any organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural per atansar el patrimoni al públic, de forma que puguin descobrir de manera diferent alguns dels monuments de Catalunya a través d’iniciatives culturals diverses.

tracking