SEGRE

GUIA

Pere Rafart: «Hi ha planter, però ser professional en la màgia és difícil»

Subcampió del món en màgia de prop al Quebec

El mag de Solsona Pere Rafart, amb el seu trofeu de segon classificat al Mundial de màgia.

El mag de Solsona Pere Rafart, amb el seu trofeu de segon classificat al Mundial de màgia.FISM QUEBEC 2022

Creat:

Actualitzat:

Acaba de revalidar el segon lloc al mundial de màgia celebrat al Canadà. Què se sent?

És una passada. Encara que ho vaig aconseguir l’any 2018, repetir-ho no era fàcil, però ho he aconseguit. Veient-ho des de la distància dels dies que han passat, ser el segon millor mag del món d’entre un total de 200 participants no està gens malament.

En què consisteix aquesta modalitat en la qual competeix?

Cada participant té deu minuts per presentar una proposta davant dels vuit components del jurat. En la modalitat màgia de prop, es tracta d’una funció en la qual els petits detalls marquen la diferència. En el meu cas, em vaig centrar en un truc de cartes barrejat amb humor. En aquestes competicions sempre hi ha un hàndicap, ja que hem de fer-ho completament en anglès i això sempre resta algun punt.

Com és fer humor en un altre idioma?

La veritat és que amb el temps un s’hi acostuma. Quan arribo a una competició d’aquest tipus, tant els trucs com el text els tinc molt assajats. El meu únic objectiu en el moment de pujar a l’escenari és no cometre cap error.

Malgrat l’idioma, va aconseguir la segona posició. Es pot viure de la màgia sent dels millors del món?

Bé, en certa manera, sí. Un dels meus llocs de treball són els espectacles. Normalment actuo per a poc públic, ja que els meus trucs són de màgia de prop i perdria el sentit fer-ho davant d’un gran teatre. Per una altra banda, també treballo a Barcelona a El Rei de la Màgia, la botiga de màgia més antiga del món, en temes de formació, investigació i desenvolupament del producte.

Treballant en una botiga de màgia, deu conèixer molts joves interessats. Hi ha planter?

Tant a Lleida com a Catalunya hi ha molta gent jove que està fent coses en el món de la màgia. A nivell amateur hi ha molt diamant en brut, però arribar a professional és un altre tema. És molt complicat poder viure d’això, cosa que fa que molts aficionats no s’atreveixin a fer el salt. A més, internet ho ha convertit en tot un repte. És molt difícil que un truc no sigui a les xarxes i cal investigar molt per trobar il·lusions noves.

tracking