SEGRE

CINEMATOGRAFIA HISTÒRIA

Anglesola recorda l'antic cine

Desenes de visitants es van atansar al bar Cal Marina per conèixer la història del local || Commemoració dels 90 anys de la primera projecció de cine sonor a la població

Els visitants van poder veure una exposició d’objectes antics.

Els visitants van poder veure una exposició d’objectes antics.CAL MARINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cal Marina d’Anglesola va estar ahir molt freqüentat de visitants per recordar les dècades en les quals aquest bar-restaurant va funcionar com a cine i que ahir dissabte celebrava els 90 anys de la primera projecció de cine sonor que el local va acollir el dia 13 d’agost del 1932. Com va informar SEGRE, els visitants van poder veure una exposició d’objectes, documentació i fotografies antigues, tot inèdit. La mostra incloïa una ràdio gramola, un tocadiscs Ariston que funcionava amb discos de cartró perforat, llistes dels socis del cine de l’època, fotografies.

També es va projectar un curt de cine mut (un recopilatori de fragments de tres films) amb l’acompanyament de piano en directe a càrrec del músic de Castellserà David Pradas. Segons va explicar Diana Ruera, una de les responsables de l’establiment, “casa nostra ha estat durant molt temps un centre d’interès cultural i ara històric del poble d’Anglesola i de tota la comarca de l’Urgell i ara hem volgut que tot el territori conegui la història”. Si bé a Cal Marina saben quan van començar a projectar cinema sonor, el 13 d’agost de 1932, no han pogut trobar documentació de quan es van estrenar amb el cine mut, encara que Ruera va afirmar que, segons alguns indicis, hauria estat a començaments del segle XX.

Els visitants van poder veure una exposició d’objectes antics.

Els visitants van poder veure una exposició d’objectes antics.CAL MARINA

tracking