SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES

L'espectacle medieval 'Cercamón' celebra el seu 25 aniversari a Costoja

Amb dos funcions que en repassen la història

L’espectacle es va representar a les ruïnes de Costoja.

L’espectacle es va representar a les ruïnes de Costoja.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les ruïnes de Costoja, al municipi de Montferrer i Castellbò, han repetit com a escenari aquest cap de setmana de l’espectacle medieval Cercamón, basat en la novel·la del mateix títol de l’escriptor urgellenc Lluís Racionero. La representació, dirigida per Irina Robles, ha complert 25 anys. Prop de 400 persones es van atansar fins al despoblat per presenciar l’escenificació, que en aquesta edició ha completat una mirada retrospectiva de la història de l’espectacle i retut homenatge a les més de 200 persones que han participat al llarg dels anys en el projecte.

Destaca al llarg dels anys la xifra d’espectadors de l’obra, que supera els 6.000, segons l’organització, i que l’acaba convertint en un referent de la programació cultural de l’estiu al Pirineu. Va destacar també la recuperació de la taverna medieval amb productes locals que va estar oberta abans i després de les representacions. L’espectacle medieval és diferent cada any amb l’objectiu que els espectadors puguin repetir, malgrat que manté la fidelitat de l’esperit original de la novel·la que va escriure Racionero.

Aquesta ha estat una constant per als tres actors que ha tingut l’obra: Jordi Llop (del 1997 al 2010), Alfons Casal (del 2011 al 2016) i Irina Robles (des de l’any 2018).Cercamón ha tingut tres escenaris diferents en els seus 25 anys d’història: Costoja, Vilamitjana i Castellbò. A Costoja es va representar entre els anys 1997 i 2002. El 2003 es va traslladar a Vilamitjana, on es va representar fins a l’any 2013, per tornar a Costoja el 2014 i 2015.

L’any següent, el 2016, l’obra es va escenificar a Castellbò. A partir d’aleshores es va passar a organitzar cada dos anys i va tornar a les ruïnes de Costoja.

tracking