SEGRE

INICIATIVES AUDIOVISUALS

Naixen 'Les Jonqueres', unes Teresines de les Garrigues

Un curtmetratge fet per veïns de la Pobla de Cérvoles

Rosa Gispert, Carme Dalmau i Carme Roselló, en els papers de les protagonistes a ‘Les Jonqueres’.

Rosa Gispert, Carme Dalmau i Carme Roselló, en els papers de les protagonistes a ‘Les Jonqueres’.TONI ESCAYOLA

Creat:

Actualitzat:

Uns catorze veïns i estiuejants de la Pobla de Cérvoles han gravat la sitcom Les Jonqueres, un projecte que va nàixer arran d’una conversa entre dos veïns, Toni Escayola i Cristina Puigdengoles, buscant alguna idea per divertir-se durant l’estiu. L’ajuntament els va cedir l’aula de música de l’antiga escola i entre els veïns van aconseguir muntar l’equip per portar a terme el projecte. “La veritat és que cap de nosaltres tenia gaire idea del tema audiovisual.

L’objectiu inicial va ser fer un vídeo divertit però, després de gravar la primera escena, la gent es va animar i hem acabat fent un curtmetratge de 40 minuts”, explica a SEGRE Escayola. La història se centra en tres germanes, grans i solteres, conegudes com Les Jonqueres, i el seu germà Lo Gaudiós, els dos noms coincidents amb els patrons de la localitat. “És un homenatge a la mítica sèries de Les Teresines de TV3, però portada al nostre territori amb les nostres expressions i el nostre accent”, assenyala Escayola.

L’enregistrament ha durat tot un any i esperen poder estrenar-lo el dissabte 19 de novembre al teatre del Foment de la Pobla de Cérvoles. “La nostra idea és muntar un espectacle per al dia de l’estrena i no descartem posar-nos a treballar en un segon curt”, va apuntar Escayola.

tracking