SEGRE

CINE FESTIVAL

Venècia distingeix un documental sobre la crisi dels opioides als EUA

Cate Blanchett i Colin Farrell, millors actors

Cate Blanchett, ahir al Festival de Venècia amb la Copa Volpi de millor actriu pel seu paper a ‘TAR’.

Cate Blanchett, ahir al Festival de Venècia amb la Copa Volpi de millor actriu pel seu paper a ‘TAR’.FIRMA DE FOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El documental All the Beauty and the Bloodshed, de la nord-americana Laura Poitras, sobre la crisi d’opioides als Estats Units, va guanyar ahir el Lleó d’Or de la 79 edició del Festival de Venècia. És el segon documental que s’emporta el premi principal de la Mostra després de Sacro Gra, de Gianfranco Rosi, que el va guanyar el 2013. La presidenta del jurat, Julianne Moore, es va mostrar molt emocionada a l’anunciar el premi al film de Poitras, que utilitza la vida de la fotògrafa i activista Nan Goldin per fer un paral·lelisme entre les morts causades actualment pels opioides als Estats Units i les que va causar la sida als anys vuitanta.

La Copa Volpi a millor actriu, com estava previst, va ser per a Cate Blanchett per la seua espectacular interpretació d’una directora d’orquestra a TAR, i la de millor actor, per a Colin Farrell, pel seu amic abandonat de The Bhansees of Inisherin. Aquest film es va emportar a més el premi a millor guió per al director, el britànic Martin McDonagh, en la primera pel·lícula que roda a Irlanda, d’on són els seus pares. El guardó a millor director va ser per a l’italià Luca Guadagnino per l’adaptació al cine de Bones and All, una història d’amor i canibalisme protagonitzada per Thimotée Chalamet i Taylor Russell, que va guanyar el Marcello Mastroianni a la millor intèrpret jove.

El Lleó de Plata-Gran Premi del Jurat va ser per a Saint Omer, de la francesa Alice Diop, que explica un terrible fet real, un infanticidi comès el 2013 per una dona senegalesa (mateix origen de la realitzadora). El palmarès es va tancar amb el Premi Especial del Jurat per a No Bears, un al·legat prollibertat de l’iranià Jafar Panahi, empresonat per la seua oposició al règim del seu país.

tracking