SEGRE

CINE GUARDONSMILLOR PEL·LÍCULAMILLOR DIRECTORMILLOR INTEPRETACIÓMILLOR ACTOR REPARTIMENTMILLOR FOTOGRAFIAMILLOR GUIÓESPECIAL DEL JURATMILLOR PEL·LÍCULA EUROPEATVE-OTRA MIRADANEW DIRECTORSCIUDAD DE DONOSTIA

La Concha d'Or viatja a Colòmbia

'Los reyes del mundo', de Laura Mora, millor pel·lícula al festival de Sant Sebastià || El documental 'El sostre groc', d'Isabel Coixet, sobre els abusos a l'Aula de Teatre de Lleida, Premi RTVE

Laura Mora, directora de ‘Los reyes del mundo’, i els protagonistes, després de rebre la Concha d’Or.

Laura Mora, directora de ‘Los reyes del mundo’, i els protagonistes, després de rebre la Concha d’Or.RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pel·lícula colombiana Los reyes del mundo, dirigida per Laura Mora, va ser ahir a la nit la pel·lícula guardonada amb la Concha d’Or de la 70 edició del Festival de Sant Sebastià, màxim guardó del Zinemaldia, en una edició en la qual els adolescents han copat algunes de les categories més importants. El millor exemple d’això ha estat la pròpia Los reyes del mundo, una pel·lícula sobre cinc nois del carrer a Medellín que emprenen un viatge a la recerca d’unes terres heretades per un d’ells. La directora i la productora van pujar a l’escenari acompanyades pels protagonistes, que van rebre paraules de suport i ànim.

El documental d’Isabel Coixet El sostre groc, sobre els abusos a l’Aula de Teatre de Lleida a partir de la denúncia de nou alumnes a dos professors, va rebre el Premi TVE/Otra Mirada. Cap de les participants en la secció oficial va repetir guardó i, entre les curiositats –que ja van sent habituals–, es va tornar a concedir un guardó ex aequo, en la categoria de millor intèrpret protagonista, en aquest cas als joves Paul Kircher per Le Lycéen i a la catalana Carla Quílez per La maternal. Malgrat que Kircher ja és major d’edat, a la seua pel·lícula interpreta un jove de disset anys.

Quílez, que dona vida a La maternal a una nena de catorze anys que es queda embarassada, va tenir en el seu discurs una menció emotiva a la seua mare. Els guardons que es van entregar ahir dissabte se sumen als reconeixements honorífics d’aquesta edició: el Premi Donostia, que en aquesta edició han rebut l’actriu Juliete Binoche i el director David Cronenberg. Altres noms d’estrelles hollywoodianes que han passat pel certamen en aquesta edició són els de Liam Neeson, Diane Kruger i Olivia Wilde, entre d’altres.

Laura Mora, directora de ‘Los reyes del mundo’, i els protagonistes, després de rebre la Concha d’Or.

Laura Mora, directora de ‘Los reyes del mundo’, i els protagonistes, després de rebre la Concha d’Or.RTVE

tracking