SEGRE

GUARDONS CULTURA

Els Premis Culturàlia ja tenen guardonats

Lo Pardal Fundació Guillem Viladot, 'Alcarràs', Escola Ondara, Paupaterres i Josep Castellà recolliran la distinció el 26 de novembre al Teatre Ateneu de Tàrrega

La presentació va tenir lloc ahir a l’ajuntament.

La presentació va tenir lloc ahir a l’ajuntament.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Cultural de Tàrrega i la regidoria de Cultura entregaran els Premis Culturàlia a Lo Pardal Fundació Guillem Viladot d’Agramunt coincidint amb el centenari del naixement de l’artista (premi comarcal), a la premiada pel·lícula Alcarràs (premi intercomarcal), a l’Escola Ondara per la seua dilatada trajectòria en el món de les arts (premi a l’artista), al Paupaterres per organitzar el festival de música d’estiu referent a Ponent (premi a l’entitat) i al veterà periodista i cronista local Josep Castellà, col·laborador del setmanari Nova Tàrrega des de l’any 1974 (premi a la persona).

En la presentació dels homenatjats, el director dels Premis Culturàlia, Antoni Palou, va destacar que tots tenen tres atributs en comú, “la constància, l’esforç i el talent” mentre que l’alcaldessa, Alba Pijuan, va posar en relleu “el vincle i la relació intrínseca de tots els premis amb la ciutat de Tàrrega”. Pijuan també va afirmar que en aquesta edició “els Premis Culturàlia recorren la cultura en majúscules des de tots els seus àmbits: la literatura, el cine, l’escultura, la música i el periodisme”.

Els guardons s’entregaran en una gala, oberta al públic, el dissabte 26 de novembre al Teatre Ateneu de Tàrrega (20.45 h), que inclourà la projecció d’audiovisuals (de Marc Andreu) per subratllar el perfil de les persones i entitats reconegudes.

La vetllada, presentada per Mireia Ribó i amb escenografia inspirada en l’univers de Llorenç Corbella, també inclourà l’actuació musical de la Corb Band. El guardó, que prendrà vida durant la gala, és obra de l’artista local Josep Castellana. Els interessats a assistir-hi hauran de reservar al web culturatarrega.cat o a la Botiga del Museu des del 2 de novembre.

tracking