SEGRE

INICIATIVES FEMINISME

Homenatge a les dones assassinades pel seu proxeneta

Projecció del premiat documental 'Biografía del cadáver de una mujer'

La directora Mabel Lozano, durant la presentació ahir a la subdelegació del Govern espanyol.

La directora Mabel Lozano, durant la presentació ahir a la subdelegació del Govern espanyol.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop d’unes cinquanta persones van anar ahir a la subdelegació del Govern espanyol per veure la projecció del curtmetratge Biografía del cadáver de una mujer, de la directora, escriptora i guionista Mabel Lozano, guardonat l’any passat amb el premi Goya al millor curtmetratge documental. Aquesta peça narra la història d’una dona colombiana, Yamiled Giraldo, víctima de tràfic i explotació sexual, que va acabar assassinada després de denunciar el seu proxeneta. L’objectiu del documental és, tal com va explicar la directora, “homenatjar les dones assassinades pels seus proxenetes per ser valentes i denunciar i visualitzar la situació d’indefensió que viuen”.

La projecció va comptar amb la presència de Mabel Lozano que, posteriorment, va conduir un debat sobre l’explotació sexual. Segons va explicar la directora, a Espanya han mort assassinades 47 dones en situació de prostitució. Aquest, va explicar Lozano, “és el principal motiu pel qual aquestes dones no denuncien.

Els assassinats no són revenges cap a les que fugen dels clubs o denuncien; són avisos per a aquelles que encara no ho han fet”. A més, la cineasta va parlar també de la pornografia i el fàcil accés dels joves a través dels telèfons mòbils. Lozano va assenyalar que “no es pot evitar el consum, però cal educar els joves perquè sàpiguen que el que veuen no pot extrapolar-se a la vida real”.

La projecció s’emmarca dins dels actes organitzats en commemoració del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Nenes i Nens.

Un Som Cinema compromès

El documental Defensores obrirà la tretzena edició del Som Cinema Festival que se celebrarà a Lleida entre el 19 i el 23 d’octubre. La pel·lícula, dirigida i produïda pel Col·lectiu Tara, es projectarà fora de concurs a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida. Defensores tracta la situació dels drets sexuals i reproductius en temps de crisi econòmica, social i política. Un context en el qual són els primers drets atacats per fonamentalistes i l’extrema dreta.

tracking