SEGRE

CERTAMEN PRESENTACIÓ

La Fira Mediterrània estrena tres propostes lleidatanes

Projectes de l'actor Ramon Molins i les artistes Roser Gabriel i Heura Gaya || A Manresa, del 6 al 9 d'octubre, amb 71 obres

Ramon Molins estrenarà a la Fira Mediterrània ‘El testament’.

Ramon Molins estrenarà a la Fira Mediterrània ‘El testament’.DAVID DEL VAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira Mediterrània de Manresa celebrarà del 6 al 9 d’octubre la 25 edició, en la qual, després de dos anys de pandèmia, el carrer i la participació ciutadana seran de nou els grans protagonistes. En total, podran veure’s 71 propostes multidisciplinàries, 51 de les quals seran estrenes absolutes. Entre aquesta àmplia programació destaquen tres estrenes amb accent lleidatà.

El dissabte 8 d’octubre, l’escenari del Conservatori Municipal de Música acollirà El testament, la primera proposta directament per a adults de la veterana companyia lleidatana Zum Zum Teatre, en coproducció amb la mateixa Fira Mediterrània. L’actor i director Ramon Molins és l’únic protagonista de l’obertura d’un peculiar testament en vida i vital. Teatre en estat pur amb un home que adora els musicals i canta desafinat amb un ull de vidre. El testament arribarà al Teatre de l’Escorxador al desembre en LaTemporada pública de Lleida.

En l’àmbit musical, la Fira Mediterrània també veurà el diumenge 9 d’octubre a l’Auditori Plana de l’Om l’espectacle multidisciplinari Re-Romanç, a càrrec d’un grup liderat per la cantant i percussionista de Juneda Heura Gaya. Acompanyada de l’acordionista vallesà Marçal Ramon, l’empordanès Ivo Jordà a la gralla i el col·lectiu d’art visual Atzur, Re-Romanç combina música, poesia i visuals partint de l’obra del músic Felip Pedrell, del qual aquest 2022 es commemora el centenari de la seua mort.

D’altra banda, també el diumenge 9, el Teatre Conservatori de Manresa acollirà la presentació del disc L’arbre humà, el debut de l’acordionista de Ribera de Cardós Roser Gabriel, en el qual barreja estètiques i sonoritats, sempre amb l’acordió cromàtic com a protagonista i amb una reflexió de fons sobre la nostra relació amb l’entorn i la naturalesa.

El director de la fira, Jordi Fosas, va explicar ahir que el certamen posarà la mirada en com els artistes joves recullen la tradició i aporten una mirada “molt fresca i desacomplexada”.

tracking