SEGRE

ARQUEOLOGIA DIFUSIÓ

Els ibers obren les portes

Activitats al Molí d'Espígol de Tornabous, els Estinclells de Verdú, els Vilars d'Arbeca i Almenara d'Agramunt || En el XXII Cap de Setmana Ibèric

Els nens van ‘practicar’ als Estinclells amb l’alfabet iber, a què està dedicat l’esdeveniment aquest any.

Els nens van ‘practicar’ als Estinclells amb l’alfabet iber, a què està dedicat l’esdeveniment aquest any.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre jaciments ibèrics de Lleida van recuperar ahir l’activitat en el marc de la 22 edició del Cap de Setmana Ibèric amb visites guiades, tallers infantils, reconstruccions històriques i altres propostes centrades aquest any a descobrir l’enigma de la llengua ibera. Així, el Molí d’Espígol de Tornabous, els Estinclells de Verdú, la fortalesa dels Vilars d’Arbeca i la necròpolis tumular d’Almenara, a Agramunt, van estar molt freqüentats de visitants durant la jornada d’ahir, en la qual els principals protagonistes van ser els més petits, que van poder descobrir de primera mà els signes gràfics dels ibers, els primers pobladors de la Península que van utilitzar l’escriptura a partir del segle V aC. L’objectiu del Cap de Setmana Ibèric, que impulsa el departament de Cultura a través del Museu d’Arqueologia de Catalunya, és que els visitants redescobreixin d’una forma diferent aquesta època del passat.

Als Estinclells, el públic es va trobar amb estudiants d’Arqueologia i Història de la UAB, UB i UdL completant la reproducció d’una casa amb els mateixos materials que a l’època: pedra, argila i fang. El grup estarà tres setmanes a la zona excavant la vila romana de Verdú i la Pleta de Belianes. Al Molí d’Espígol, el Cap de Setmana Ibèric coincideix amb la festa major de Tornabous i ahir a primera hora van organitzar una bicicletada des del poble fins al jaciment, que va culminar amb una xocolatada.

A Almenara, el Molí d’Espígol i els Vilars, les activitats seguiran avui diumenge al migdia amb visites guiades i desgustacions de vi i cervesa Iberika.

Els nens van ‘practicar’ als Estinclells amb l’alfabet iber, a què està dedicat l’esdeveniment aquest any.

Els nens van ‘practicar’ als Estinclells amb l’alfabet iber, a què està dedicat l’esdeveniment aquest any.LAIA PEDRÓS

tracking