SEGRE

LITERATURA GUARDONS

Llorenç Capdevila, premi Ciutat de Dénia infantil-juvenil

Llorenç Capdevila.

Llorenç Capdevila.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptor lleidatà Llorenç Capdevila (Alpicat, 1969) va guanyar diumenge passat la cinquena edició del premi Ciutat de Dénia de narrativa infantil i juvenil, dotat amb 3.000 euros, per La revolta dels pollastres, obra publicada diumenge mateix per Andana Edicions. Capdevila va recollir el guardó a l’auditori del centre social d’aquesta ciutat alacantina, de mans de l’alcalde, Vicent Grimal. En l’acte es va presentar també l’edició de l’obra, il·lustrada per Robert Garcia.

La revolta dels pollastres és una novel·la pensada per a nens d’entre 9 i 12 anys. Tal com va explicar l’autor lleidatà, narra “la història del Guillem i de la seua família, una família peculiar amb una empresa peculiar que corre el perill de desaparèixer: una fàbrica de pollets de goma i altres productes de broma. Quin és el problema que tenen a casa del Guillem? Que el món, cada vegada més seriós, ha deixat d’interessar-se per aquesta mena de productes”.

Capdevila, col·laborador de la revista dominical Lectura de SEGRE, compta amb una trajectòria literària d’una desena de llibres i premis com el Vila d’Ascó, el Lector de l’Odissea o el Gran Angular. Fa un any va publicar la seua anterior obra, la novel·la històrica Pell de serp, un viatge pel segle XX.

tracking