SEGRE

Els premis ARC 2022 s'entregaran a Lleida, amb La Pegatina, Stay Homas, Suu i Buhos, entre els nominats

La cerimònia tindrà lloc el 30 de novembre al Teatre de la Llotja

Moment de la roda de premsa de presentació dels Premis ARC 2022 al Teatre de la Llotja de Lleida

Els premis ARC 2022 s'entregaran a Lleida, amb La Pegatina, Stay Homas, Suu i Buhos, entre els nominatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pegatina, Buhos, Stay Homas, Las Karamba, Suu, Pelukass, Banda Neon, La Principal de la Bisbal, Dàmaris Gelabert, i la Festa Major de Lleida són alguns dels nominats a les diferents categories dels Premis ARC 2022. Per primer cop, els premis que atorga l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya surten de Barcelona i es traslladen a Lleida en una gala que tindrà lloc el 30 de novembre al Teatre de la Llotja. La presidenta d'ARC, Raquel Bassas, ha destacat l'objectiu de potenciar la contractació artística a la demarcació de Lleida i "equilibrar culturalment el territori" en un any que el sector preveu superar les xifres registrades al 2019 després de dos anys on pràcticament no s'ha treballat.

Els premis ARC, premis de la indústria musical del directe, han anunciat aquest dimecres en roda de premsa els seus nominats per a la 20a edició. En aquesta ocasió, s'ha decidit sortir de la ciutat de Barcelona i escollir Lleida com a amfitriona per acollir la gala d'entrega dels premis, el 30 de novembre al Teatre de la Llotja.

L'esdeveniment funcionarà com una jornada de networking, en què els ajuntaments exposaran les seves necessitats i el sector oferirà solucions a aquestes, amb la finalitat de potenciar la contractació artística a la demarcació de Lleida, generar activitat econòmica en el territori i oportunitats de negoci pels artistes, les empreses del sector i tota la seva cadena de valor. Per aquest motiu, abans de la gala d'entrega dels premis, es farà durant tot el dia una jornada de treball 'ProARC 2022', a la mateixa Llotja.

Segons la presidenta d'ARC, Raquel Bassa, després de dos anys de pandèmia, el sector empresarial de la música tancarà el 2022 amb millors registres que el 2019. S'ha notat que hi havia ganes de recuperar l'activitat musical, ha dit, però també el fet que en l'horitzó hi ha les eleccions municipals de 2023 i els Ajuntaments han programat molt.

Els nominats

La 20a edició dels Premis ARC compta amb un total de 43 nominats, que opten a guanyar el reconeixement a la millor programació musical, a l'artista revelació de la temporada, la millor gira, o el millor programa musical, entre d'altres. El guanyador de cadascuna de les categories serà escollit mitjançant les votacions que duran a terme els associats d'ARC.

En la categoria de millor gira d'artista o grup d'autoria pròpia hi ha nominats Buhos, La Pegatina, Stay Homas i Suu. En la de millor gira de grup de versions hi ha Abba The New Experience, Banda Neon, Pelukass i Versión Imposible. A la de millor gira d'orquestra o grup de ball hi ha Cafè Trio, Cobla – orquestra Montgrins, La Principal de la Bisbal i l'Orquestra Maravella. A la de millor gira d'artista o grup  per a públic infantil o familiar s'hi troben Concerts pels més menuts, Dàmaris Gelabert, Landry i Reggae per Xics. A la millor gira internacional d'artista o grup hi ha Balkan Paradise Orchestra, La Pegatina, Las Karamba i Muyayo Rif. A la millor gira d'artista o grup de jazz, música clàssica o música tradicional hi ha Desconcerto de Orthemis Orquestra, Les Anxovetes i Andrea Motis.

D'altra banda, pel que fa al millor artista o grup revelació, es podrà escollir entre Emlan, La Fúmiga, Luna Ki i The Tyets. La millor programació d'espai musical o sala de concerts es debatrà entre L'Oncle Jack, La Nau, Sala Taro i Sidecar. La millor programació de festival o cicles de concerts estarà entre el Festival Acústica, el Festival Jardins de Pedralbes, Porta Ferrada i Tarragona Music Festival. Pel que fa a la millor programació de festa major, hi ha les de Calella, la de Lleida, les de Santa Tecla i els Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls. Per últim, el millor periodista o programa musical sortirà d'entre Esteban Linés, Sergi Sánchez, La cinta de Möbius i Josep Martín.

tracking