SEGRE

CINE GUARDONS

'Alcarràs' vola alt a Europa

Primera pel·lícula en català que opta a tres dels principals Premis del Cine Europeu || Gala el 10 de desembre a Reykjavík, amb Penélope Cruz nominada

Preestrena el 26 d’abril a la Llotja de Lleida de la pel·lícula ‘Alcarràs’, amb la directora i els actors.

Preestrena el 26 d’abril a la Llotja de Lleida de la pel·lícula ‘Alcarràs’, amb la directora i els actors.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carrera cinematogràfica d’Alcarràs, la pel·lícula de Carla Simón rodada amb protagonistes i en escenaris de Ponent, continua imparable des que el mes de febrer passat va aconseguir l’Os d’Or a la Berlinale. Amb la vista posada en els Oscars (és la candidata espanyola), Alcarràs es va convertir ahir en la primera cinta en català nominada a millor pel·lícula en els Premis del Cine Europeu, que s’entregaran el proper 10 de desembre en una gala a la capital d’Islàndia, Reykjavík. L’Acadèmia del Cine Europeu, amb seu a Berlín, va anunciar les nominacions de l’edició d’aquest any dels premis, en els quals Alcarràs també optarà al de millor guió, de la mateixa Carla Simón juntament amb el lleidatà Arnau Vilaró, i al guardó universitari del cine europeu (que voten estudiants de diverses universitats de la UE).

La cinta de Simón competirà pel màxim guardó continental amb la coproducció francobelgaholandesa Close, dirigida per Lukas Dhont; amb Corsage, coproduïda entre Àustria, Luxemburg, Alemanya i França i dirigida per Marie Kreutzer; i amb Holy spider, dirigida per Ali Abbasi (coproducció entre Dinamarca, Alemanya, Suècia i França). Simón i Vilaró pugnaran pel premi al millor guió amb Kenneth Branagh (Belfast), Lukas Dhont i Angelo Tijssens (Close), Ali Abbasi i Afshin Kamran Bahrami (Holy spider) i Ruben Östlund (Triangle of sadness). D’altra banda, Penélope Cruz optarà al premi a millor actriu pel seu paper a Madres paralelas, de Pedro Almodóvar.

Vicky Krieps (Corsage), Zar Amir Ebrahimi (Holy spider), Léa Seydoux (One fine morning) i Meltem Kaptan (Rabiye Kurnaz Vs. George Bush) seran les seues competidores en aquesta categoria. Pel premi a la millor interpretació masculina competiran Paul Mescal (Aftersun), Eden Dambrine (Close), Elliott Crosste Hove (Godland), Pierfrancesco Favino (Nostalgia) i Zlato Buric (Triangle of sadness).

També van nominar El buen patrón, de Fernando León de Aranoa, a millor comèdia europea, categoria en la qual competirà amb Leynilögga, de Hannes Por Halldórsson, i La fracture, de Catherine Corsini.

tracking