SEGRE

MÚSICA ACTUACIONS

El bateria d'Els Pets, Joan Reig, actua diumenge a Arbeca presentant el seu últim disc en solitari, 'Bagatzem'

El bateria d'Els Pets, Joan Reig, actua diumenge a Arbeca presentant el seu últim disc en solitari, 'Bagatzem' || Repassa els seus sentiments en la pandèmia

El músic i poeta Joan Reig, amb el municipi d’Arbeca de fons.

El músic i poeta Joan Reig, amb el municipi d’Arbeca de fons.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’incombustible bateria d’Els Pets, Joan Reig, actua aquest diumenge a la sala L’Abadia d’Arbeca, com a part de la seua gira en solitari per promocionar el seu últim disc, Bagatzem (2021). El bagatzem és aquell lloc on es guarda la collita, on és el trull de l’oli, on es van a buscar les llavors i l’adob. El músic i compositor ha adoptat aquesta paraula i l’espai que defineix per titular el seu segon projecte musical en solitari que inclou vuit cançons i vuit poemes recitats que majoritàriament va escriure tancat a casa durant el confinament per la pandèmia.

Les lletres són bàsicament de caràcter introspectiu i aborden la tristesa, la malaltia, el pas del temps i fins i tot la mort, entre altres temes íntims. “Jo no fujo del dolor perquè també em consola”, explica Joan Reig en una entrevista a SEGRE, que d’altra banda apareixerà publicada íntegrament en el pròxim dominical Lectura. “La nostra cultura ens empeny a passar el dol ràpidament, ens demanen que no plorem, que ens animem, que siguem feliços”, afegeix Reig.

“Doncs a mi no em dona la gana animar-me”, etziba. Reig, que combina en paral·lel les seues actuacions en solitari i amb el mític grup de rock català Els Pets, reivindica les gires pel territori i avança que actuarà també en solitari a Menàrguens l’abril de l’any vinent. “Una capital tan monstruosa per a un país tan petit fa que Barcelona s’ho mengi tot”, lamenta Reig en la mateixa entrevista, assegurant que tant a ell com als altres membres del grup de Constantí “ens agrada recórrer tot el país perquè la gent ens ho agraeix molt”.

Les entrades per al concert, amb un preu de 10 euros, poden comprar-se al web www.arbeca.koobin.cat

tracking