SEGRE

PROJECTES ENTITATS

Les exposicions de la Panera, a l'abast de tothom

La Fundació Aspros ha adaptat els textos de cinc mostres || Per fer-les comprensibles per a persones amb discapacitat

Usuaris d’Aspros van validar el material adaptat.

Usuaris d’Aspros van validar el material adaptat.FUNDACIÓ ASPROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fundació Aspros, entitat dedicada a l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental de les terres de Lleida, ha adaptat la informació de cinc exposicions del Centre d’Art la Panera. La iniciativa, que ha posat en marxa en col·laboració amb la Paeria, pretén vetllar pel dret de totes les persones d’accedir a la cultura i a la informació pública. Per dur a terme el projecte, una tècnica de l’entitat formada en aquesta matèria ha seguit un procés d’adaptació dels textos explicatius de les exposicions.

El material inicial s’ha adaptat a la lectura fàcil, seguint la normativa establerta, i després ha estat validat per persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Aspros, que han estat les encarregades de comprovar que els textos es poden comprendre sense dificultat. El material adaptat correspon a les exposicions en curs Horitzó/Frontera de Mabel Palacín; Gàrgola de Mario Santamaria; Ampo de Martin Vitaliti; Teles e draps e vent de dalt, de Jaume Rocamora, i A l’altura del joc, de Sara San Gregorio. Les adaptacions dels fulls de sala en lectura fàcil estan disponibles a la sala d’exposicions i a la pàgina web de la Panera.

El projecte es porta a terme en el marc d’una col·laboració més àmplia amb l’equip del servei d’Accessibilitat Cognitiva i Comunicació Augmentativa i Alternativa de la Fundació Aspros. Al llarg d’aquest any es preveu adaptar els textos informatius de les futures exposicions. L’entitat dona resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat, a banda d’assegurar que poden comptar amb les mateixes oportunitats i recursos que la resta d’individus, tant en l’àmbit social com en el laboral i cultural.

tracking