SEGRE

Beyoncé es converteix en l'artista amb més Grammys i Rosalía triomfa en la categoria llatina

Rosalía durant el primer concert a Barcelona del Motomami World Tour.

Rosalía durant el primer concert a Barcelona del Motomami World Tour.Jordi Borràs / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Beyoncé es va convertir aquesta nit en l’artista amb més nombre de Grammys en la història en haver assolit els 32 després de rebre quatre gramòfons durant la 65a edició de la màxima festa de la música. El públic es va posar dret per ovacionar a Beyoncé quan va recollir aquest premi que, amb llàgrimes, va dedicar a Déu, als seus pares, als seus oncle Johnny, als seus fills i a la comunitat queer. L’artista, que va arribar tard a la cerimònia, ja era la dona més nominada de la història –en 88 ocasions– i fins abans de la gala comptava amb 28 premis que avalaven el seu exitós camí en la indústria musical com a estrella de pop. A més de trencar el rècord que tenia el director d’orquestra hongarès Georg Solti, Beyoncé supera també figures icòniques com el llegendari productor Quincy Jones, amb qui compartia el segon lloc de la selecta llista.

Els quatre títols que ha guanyat la cantant fins el moment aquesta nit són millor cançó de música electrònica i balli per "Break My Soul"; millor interpretació de R&B tradicional per "Plastic Off the Sofa"; millor cançó de R&B per "Cuff It" i per millor àlbum balli electrònic per "Renaissance". Un àlbum que ha suposat la tornada per la porta gran de la cantant, que des de 2016 amb "Lemonade" no presentava un disc d’estudi. Beyoncé s’embarcarà ara en una gira en la qual visitarà països d’Europa i Nord Amèrica. Beyoncé és l’artista més nominada aquesta nit amb nou candidatures.

Rosalía trionfa en els apartats llatins dels Grammy

D’altra banda, "Motomami", de Rosalía, es va alçar aquest diumenge amb el Grammy a millor àlbum llatí alternatiu, Rubén Blades va aconseguir amb "Pasieros" el premi al millor disc de pop llatí; i Marc Anthony va coronar "Pa'lla Voy" com a millor àlbum llatí tropical. Cap dels tres artistes no va assistir a la gala prèvia d’aquesta 65a edició dels Grammy, en la qual s’entreguen guardons tècnics i la majoria dels relatius a gèneres com el rap, country, folks o la música llatina en les seues diferents expressions. La cantant Rosalía va aconseguir que "Motomami" superés el seu principal competidor, "Tinta y Tiempo" de Jorge Drexler, i va sumar el seu segon gramòfon després d’haver triomfat en la mateixa categoria per "El Mal Querer" el 2020.

tracking