SEGRE

MÚSICA PRESENTACIÓ

Martirio, Carmen París i Pau Vallvé, al festival folk MUD

La 16a edició del certamen, del 23 al 25 de març en diversos espais de Lleida

Miquel Pueyo i Jaume Rutllant van presentar ahir el MUD 2023.

Miquel Pueyo i Jaume Rutllant van presentar ahir el MUD 2023.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El quartet Enredadas, un nom que amaga la coplera andalusa Martirio i la neojotera aragonesa Carmen París, acompanyats de les gallegues Uxía i Ugia Pedreira, obrirà el 23 de març a la Llotja la setzena edició del festival neofolk Músiques Disperses MUD de Lleida. Una nova edició que es desenvoluparà fins al dia 26 de març amb sis concerts més en diversos espais musicals de la ciutat, amb cantants com el barceloní Pau Vallvé, el sextet multicultural femení Las Karamba o la formació llatinoamericana establerta a França Kumbia Boruka.L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el regidor de Cultura, Jaume Rutllant, van presentar ahir la programació del festival a l’Espai San Miguel, firma que se suma al suport del Músiques Disperses. Pueyo va destacar que la Paeria s’ha fet càrrec directament de l’organització del MUD, “un aparador de noves músiques amb caràcter propi”.

Val a recordar que l’ajuntament va prescindir el passat mes de novembre del director artístic, Arnau Sabaté, que s’havia estrenat l’edició anterior, el març de l’any passat.

Del 13 al 17 de febrer, amb gairebé 40 tallers, classes i concerts, alguns dels quals oberts al públic

Rutllant va remarcar l’aposta de celebrar el concert inaugural a la Llotja, amb un aforament al voltant dels mil espectadors, en contrast amb les fins ara habituals actuacions de petit format en espais més reduïts i íntims. Teatre de l’Escorxador, Cafè del Teatre, Espai Orfeó i la botiga musical Grans Records (el dia 25, encara amb artista per confirmar) seran els altres escenaris d’aquest festival pioner del neofolk a l’estat espanyol.

El Conservatori reprèn la setmana cultural al 100%

El Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida reprendrà a partir de dilluns vinent la tradicional setmana d’activitats culturals al cent per cent, després que l’any passat se celebrés de forma restringida encara pels efectes de la pandèmia.

El director d’aquest equipament cultural, Josep Lluís Boix, i la regidora d’Educació, Sandra Castro, van presentar ahir una programació de gairebé quaranta propostes, entre tallers, xarrades i classes magistrals –dirigits majoritàriament als alumnes– i concerts a l’Auditori Enric Granados a la tarda, molts dels quals oberts al públic, a càrrec de professors i alumnes del centre i també d’antics alumnes, del Trio Atrium de música barroca, del pianista Ot Ortega o del flautista Jaume Darbra. Com ha estat habitual en la majoria de les vint-i-tres edicions anteriors, el concert de clausura a l’Auditori (divendres, dia 17) reunirà uns 350 alumnes del Conservatori i l’Escola, entre formacions corals i formacions musicals, que interpretaran, en aquest cas, la cantata Gallinada, original de la professora del centre Neus Baraut. Castro va destacar en aquest sentit que “és una oportunitat per als alumnes poder rebre referents de diversos instruments en classes i tallers i així gaudir de la música d’una forma diferent”.

tracking