SEGRE

CINE GUARDONS

La Gran Guerra arrasa als premis Bafta

La pel·lícula alemanya 'Sin novedad en el frente' va endur-se 6 guardons de l'acadèmia britànica, en una gala en què van triomfar Austin Butler ('Elvis') i Cate Blanchett ('Tár')

Cate Blanchett i Austin Butler, premis Bafta per la seua interpretació.

Cate Blanchett i Austin Butler, premis Bafta per la seua interpretació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conflicte bèl·lic, caracteritzat en la crueltat de la I Guerra Mundial que representa el film Sin novedad en el frente, va arrasar diumenge a la nit als premis Bafta, els més importants de la indústria britànica, amb sis guardons, inclòs el de millor pel·lícula. La cinta dirigida per Edward Berger, que es recrea amb la solitud, l’inhumà i la barbàrie del conflicte, es va convertir en la gran triomfadora de la vetllada, també amb els premis a millor pel·lícula de parla no anglesa, guió adaptat, banda sonora, so i fotografia. El film està basat en el llibre homònim escrit per un veterà alemany de la Gran Guerra i l’adaptació del qual al cine va ser distribuïda per Netflix.

La gala també va enaltir Elvis, que es va emportar quatre màscares daurades, i que va donar la sorpresa amb la de millor actor, categoria en la qual Austin Butler es va imposar als veterans Colin Farrell (Almas en pena de Inisherin) i Brendan Fraser (La ballena). El biopic del llegendari artista nord-americà, relatat des dels ulls del seu agent, es va imposar també a millor càsting i millor vestuari. L’actriu australiana Cate Blanchett va guanyar el Bafta a millor actriu protagonista per la seua interpretació a la pel·lícula Tár d’una dèspota i brillant directora d’orquestra, amb la qual cosa desbanca la candidatura d’Ana de Armas pel seu paper de Marilyn Monroe a Blonde.

Pinocchio de Guillermo del Toro, el singular musical d’animació del cineasta mexicà, va aconseguir el guardó a millor pel·lícula animada i apunta així a guanyador als Oscars.Jamie Lee Curtis, nominada a millor actriu secundària, va aportar un dels millors (i escassos) acudits de la nit al criticar la decisió de Netflix de prohibir compartir comptes. “Tots els membres de la indústria compartim el mateix. Ja us sabeu la contrasenya”, va dir l’actriu.

Cate Blanchett i Austin Butler, premis Bafta per la seua interpretació.

Cate Blanchett i Austin Butler, premis Bafta per la seua interpretació.EFE

tracking