SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ACTIVITATS

Lletres, art i Josep Vallverdú

Lleida celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb una obra de l'Escola Leandre Cristòfol inspirada en un poema de l'escriptor

Txema Martínez, autor de ‘Camí a Milmanda’, i Pere Rovira, d’‘Avui és sempre’, ahir a la irreductible.

Txema Martínez, autor de ‘Camí a Milmanda’, i Pere Rovira, d’‘Avui és sempre’, ahir a la irreductible.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida celebrarà dimarts vinent, 21 de març, el Dia Mundial de la Poesia amb una singular instal·lació audiovisual escultòrica inspirada en un poema de Josep Vallverdú, que podrà veure’s durant tota la jornada a la plaça Paeria. El regidor de Cultura, Jaume Rutllant, i el director de l’Escola d’Art Leandre Cristòfol, Carles Bordons, van presentar ahir aquest projecte, ideat des de la Paeria per Rosa Mesalles. Un total de 42 alumnes del centre municipal d’art (del 2n curs dels diferents graus que s’imparteixen a l’escola), dividits en vuit grups i liderats per dotze professors, van presentar les seues respectives interpretacions del poema Un home és com un arbre, del llibre De signe cranc (2009).

Dos de les idees guanyadores es van fusionar en una peça audiovisual amb animació, amb la qual el públic podrà interactuar. El mateix dimarts, a les 19.00 hores, s’inaugurarà a l’Escola d’Art una mostra amb la resta de projectes sorgits d’aquesta iniciativa, que podrà visitar-se fins al dia 24 d’abril. El dia abans, Sant Jordi, la instal·lació Un home és com un arbre també podrà veure’s a la rambla Ferran durant la Diada.

D’altra banda, el festival Poesia Lleida tenia previst culminar ahir al Cafè del Teatre amb un combat poètic del col·lectiu Poetry Slam Lleida.

Tertúlia i novetats de Txema Martínez i Pere Rovira

Una tertúlia entre amics per parlar de poesia. Així va acabar ahir a la llibreria la irreductible de Lleida l’acte de presentació dels últims poemaris dels escriptors lleidatans Txema Martínez i Pere Rovira.

El primer, amb Camí a Milmanda (Pretextos), avalat amb el premi del Certamen Internacional de Poesia Francisco Brines 2022. Un títol amb què el poeta viatja a la seua infància per recordar un camí que sempre recorria als seus estius a Poblet i que transforma en “una espècie d’Itaca personal, un camí d’iniciació de la vida”. Un poemari desencadenat també per la pèrdua fa pocs anys de la seua mare.

Martínez presentarà el llibre, pròximament, a Barcelona, Madrid i València. Per la seua part, Rovira va parlar de la seua antologia Avui és sempre (Proa), una selecció personal amb un centenar i mig de poemes dels seus llibres publicats anteriorment, des de Distàncies (Premi Vicent Andrés Estellés, 1981) i La mar de dins (Premi Carles Riba, 2003) fins a El joc de Venus (2021).

tracking