SEGRE

CINE

'Els Encantats', rodada a la vall Fosca, Millor Guió a Màlaga

La Bisnaga d'Or va ser per a '20.000 especies de abejas' i 'Las Hijas'

La directora i l’elenc de ‘20.000 especies de abejas’.

La directora i l’elenc de ‘20.000 especies de abejas’.EFE/JORGE ZAPATA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’últim film d’Elena Trapé, Els Encantats, es va endur ahir el premi al millor guió de la 26 edició del Festival de Màlaga. La pel·lícula, rodada a la vall Fosca, era un dels llargmetratges que partien com a favorits a la secció oficial del certamen i va aconseguir no anar-se’n amb les mans buides. Per la seua part, la pel·lícula 20.000 especies de abejas, dirigida per Estibaliz Urresola, va obtenir la Bisnaga d’Or a la millor pel·lícula espanyola del festival, que també va premiar a Las Hijas, de Kattia G.

Zúñiga com a millor film iberoamericà. A aquests guardons, dotats amb 8.000 euros, se’ls va unir la intrigant comèdia coral Bajo terapia, firmada per Gerardo Herrero, com a premi especial del jurat “pel conjunt dels seus actors i actrius”, segons recull el palmarès. La millor direcció va recaure en el xilè Matías Bize pel seu treball El Castigo, un intens relat sobre la desaparició d’un nen i una mare sense gaire interès per trobar-lo que està basat en una història real i rodat en un sol pla seqüència de 80 minuts.

El premi del públic va ser per a Empieza el baile, de Marina Seresesky. Quant als curtmetratges, el català Àlex Monner va rebre el premi a millor actor per Tormenta de Verano; Anticlímax, de Néstor López i Óscar Romero, al de millor ficció; Diari d’un operador, de Dani Seguí Florti, el guardó del públic d’Animazine; i Les més grans va aconseguir el del públic de secció oficial.

Reconeixement al talent de la directora d’‘Alcarràs’, Carla Simón

La directora d’Alcarràs, Carla Simón, va rebre divendres el Premi Màlaga Talent del certamen de cine. Simón va estar acompanyada a l’escenari per companys i amics de professió com els actors Bruna Cusí i David Verdaguer, o el director Juan Antonio Bayona, entre d’altres. Simón va pujar emocionada a l’escenari a rebre el premi. Va agrair un a un tots els seus companys i amics per acompanyar-la, així com al Festival i la seua família.

Però, sobretot, va utilitzar el seu altaveu per llançar un missatge feminista: “Som en el camí d’un nou tipus de cine explicat per dones, amb una perspectiva diferent, més tendra i maternal, perquè el nostre punt de vista no és el mateix que el d’ells.”.

La directora i l’elenc de ‘20.000 especies de abejas’.

La directora i l’elenc de ‘20.000 especies de abejas’.EFE/JORGE ZAPATA

tracking