SEGRE

MÚSICA PRESENTACIÓ

Creen l'Orquestra del Miracle

|

Presentació ahir a la conselleria de Cultura a Barcelona del sisè festival Espurnes Barroques.

Presentació ahir a la conselleria de Cultura a Barcelona del sisè festival Espurnes Barroques.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Espurnes Barroques va presentar ahir a Barcelona la sisena edició del certamen, que se celebrarà del 12 de maig a l’11 de juny sota el lema Natura en Dansa. L’esdeveniment, que es desenvolupa a les comarques del centre de Catalunya, comptarà amb una desena de cites musicals en una desena de municipis de la Segarra i el Solsonès. La programació inclourà disset concerts, dotze dels quals produccions pròpies i la novetat estrella de l’edició: el naixement de l’Orquestra del Miracle, sota la direcció de Juan de la Rubia.

El conjunt, amb vocació internacional, tindrà com a seu el santuari del Miracle de Riner, al Solsonès. La vintena de músics d’aquesta orquestra barroca assajaran en aquest entorn patrimonial. En l’estrena, el 3 de juny, oferirà un recorregut pel barroc europeu (Bach, Vivaldi o Händel), amb la veu solista de la soprano Marta Mathéu.

Juan de la Rubia va comentar que “és molt important tenir la seu al santuari del Miracle. Ens atreu viure en aquest entorn”. A banda del seu valor simbòlic i emocional, De la Rubia espera connectar més amb el públic.

D’altra banda, el santuari de Sant Ramon serà l’escenari del primer concert del festival, el 13 de maig, amb Bach Collegium Barcelona. Solsona, Torà, Pinell, Vergós Guerrejat, Cervera, Guissona o Sant Llorenç de Morunys acolliran també concerts.

El Festival dels Pirineus, en 24 municipis de Lleida

La dotzena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap) comptarà amb 54 concerts de 22 grups i solistes en 40 municipis de Catalunya (24 dels quals en comarques de Lleida), Andorra i el sud de França.

Aquest any, el certamen seguirà creixent territorialment amb la incorporació de nous municipis: Farrera (Pallars Sobirà), Montferrer i Castellbò (Alt Urgell) i Sant Julià de Lòria (Andorra). El festival s’inaugurarà el 7 de juliol a la Seu d’Urgell (a l’edifici del Seminari) amb un recital de la soprano Marta Mathéu, i es desenvoluparà fins al dia 20 d’agost. La programació ja pot consultar-se a la pàgina web femap.cat.

L’organització seguirà apostant pels Concerts amb Gust després de la bona acollida de l’any passat. Així, fins a nou actuacions es programaran al migdia, amb degustació inclosa de productes quilòmetre 0. També s’han previst unes quaranta activitats complementàries, prèvies als concerts, com visites a esglésies i localitats seu del festival o tombs naturalistes.

tracking