SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PRESENTACIÓ

Primavera cultural a Balaguer

|

Presentació ahir del cartell cultural de primavera de Balaguer.

Presentació ahir del cartell cultural de primavera de Balaguer.AYUNTAMIENTO DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels primers actes destacats de la programació cultural de primavera de Balaguer serà la celebració l’1 d’abril del 40 aniversari del Museu de la Noguera, amb una festa amb música dels anys vuitanta, visites guiades des de les 20.00 hores i fins a mitjanit i, a la mateixa plaça Comtes d’Urgell, servei de food trucks. L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va encapçalar ahir la presentació del cartell cultural, amb activitats destacades al voltant de Sant Jordi. Entre aquests, a la biblioteca Margarida de Montferrat es presentarà el 12 d’abril la reedició del llibre Bellviure, de Joan Sauret, i el 18 d’abril, un altre títol, Salir para seguir.

El dissabte 22 d’abril se celebrarà als Jardins del Sant Crist la II Nit de la Cultura, en la qual es donaran a conèixer les persones i ajuts de les Beques de Proa de Suport a la Creació 2022. També s’entregaran els premis Ziryab (de conte llegendari i de composició per a conjunts instrumentals infantils); el premi Comte Jaume d’Urgell (individual i col·lectiu), i el premi Honor Cultura Balaguer.D’altra banda, en el cicle Jazz al Pati per a joves intèrprets participaran alumnes de l’Esmuc, el Liceu i el Taller de Músics, amb el Conservatori de Navarra com a convidats. Del 2 al 4 de juny arribarà una nova edició de L’Harpia, tres jornades del Balaguer medieval al centre històric.

La Nit de Llegendes se celebrarà el 16 de juny, amb una ruta per les escultures de les Fades de Mormur i lectura dels relats guanyadors dels premis Ziryab.

La setmana de la diada, amb un documental sobre Josep Vallverdú

Un dels actes destacats de la programació cultural de Balaguer durant aquesta primavera serà la projecció el 20 d’abril (19.00 h) del documental Josep Vallverdú. Un segle de vida i obra, en el marc de la commemoració aquest 2023 del centenari de l’escriptor lleidatà establert a Balaguer.

Aquest film repassa la seua vida i obra de la mà del mateix Vallverdú, juntament amb persones de la seua confiança i estudiosos dels seus llibres. El documental es va rodar en llocs en els quals ha viscut l’autor, com Lleida, Sant Martí de Maldà, Puiggròs, l’Espluga de Francolí o Balaguer.

tracking