SEGRE

LLIBRES ACTIVITATS

Èxit del primer festival Lletra Petita, que tindrà continuïtat

Josep Vallverdú estrena a Lleida aquest certamen de literatura infantil i juvenil

Una de les activitats del festival de narració de contes, ahir al migdia al Pati de les Comèdies.

Una de les activitats del festival de narració de contes, ahir al migdia al Pati de les Comèdies.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Va ser la sorpresa de l’acte inaugural. Josep Vallverdú, en plena celebració del seu centenari, no va voler perdre’s el primer festival Lletra Petita dedicat a la literatura infantil i juvenil i es va convertir en l’estrella en l’arrancada d’aquest nou certamen familiar, que es va desenvolupar al llarg de tota la jornada d’ahir entorn de la plaça Catedral i el Pati de les Comèdies, en ple Eix Comercial de Lleida. L’autor de Rovelló va reivindicar la importància de la paraula i de la lectura des de petits, assegurant que “ja aprenem a llegir quan encara estem dins del ventre de la mare”.

L’alcalde, Miquel Pueyo, i el regidor de Cultura, Jaume Rutllant, tampoc es van perdre l’inici del festival impulsat per la Paeria i la llibreria El Genet Blau, la responsable de la qual, Mertxe París, va indicar després de l’èxit de públic que “el Lletra Petita té la continuïtat assegurada, també entorn d’aquestes dates, un mes abans de Sant Jordi”. Centenars de nens, amb les famílies, van gaudir de les activitats previstes, que van acompanyar les parades de llibres de les llibreries Caselles, la irreductible, Abacus i El Genet Blau; i les editorials 4 Contes, Salòria (amb el segell Meraki), Pagès Editors (amb el segell Nandibú) i la convidada d’aquesta primera edició, la tarragonina Piscina, Un Petit Oceà. El pati de l’IEI va acollir sessions de contacontes i un racó de lectura per als més petits, amb llibres proporcionats per la Biblioteca Pública i la Municipal de Pardinyes.

A l’exterior, no va faltar l’Espai Vallverdú, amb molts dels llibres publicats per l’escriptor lleidatà, i un altre per a tallers infantils. Mertxe París també va destacar l’èxit de la jornada professional, dirigida sobretot a mestres i bibliotecaris, amb la inscripció de més de 50 persones. “Volem fomentar la lectura compartida entre pares i fills i el treball en xarxa amb les llibreries de la ciutat”, va afegir París.

Una de les activitats del festival de narració de contes, ahir al migdia al Pati de les Comèdies.

Una de les activitats del festival de narració de contes, ahir al migdia al Pati de les Comèdies.ACN

tracking