SEGRE

PATRIMONI EQUIPAMENTS

Estrena de la renovada sala subterrània del Castell Formós de Balaguer

La sala subterrània del Castell Formós de Balaguer.

La sala subterrània del Castell Formós de Balaguer.AJUNTAMENT DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’àrea de Cultura de la Paeria de Balaguer va inaugurar ahir la museïtzació i restauració de la sala subterrània del Castell Formós, projecte adjudicat per 37.497,90 euros, cofinançats per la diputació de Lleida, l’ajuntament de Balaguer i els fons Feder. Aquesta actuació, inclosa en el programa Paisatges de Ponent, té com a objectiu preservar aquest espai històric i donar a conèixer la història de la ciutat medieval. Els treballs s’han centrat en la neteja i consolidació dels murs, així com en la reparació del paviment.

L’antic polvorí és una sala d’un únic espai en la qual s’ha instal·lat un projector, dos bancs i un cartell amb el nom a l’escala exterior. Així mateix, en aquesta sala hi ha previst projectar l’audiovisual titulat Savi(e)s i guerrers. Castells i poder, dirigit pels creadors locals Albert Bové i Toni Salut, i amb actors i actrius de la zona. El vídeo és una narració en primera persona de quatre personatges històrics de gran importància per a la capital de la Noguera: Lubb B.

Ahmat Al-Qassi, Ermengol VI d’Urgell, Teresa d’Entença i Margarida de Montferrat. A partir de la narració que fan de la seua vida al castell s’explica el tema del poder a l’edat mitjana i el rol que tenien les dones.

tracking