SEGRE

Adeu a Tina Turner, simply the best

L’artista va morir aquest dimecres als 83 anys després d’una llarga malaltia, deixant un llegat musical marcat per la seua força i presència a l’escenari

Adeu a Tina Turner, simply the best

Adeu a Tina Turner, simply the best

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cantant i actriu Tina Turner va morir aquest dimecres als 83 anys d’edat a la seua casa de Küsnacht, a prop de la ciutat suïssa de Zuric, després d’una llarga malaltia. Ho va anunciar un portaveu de la família, que va destacar que amb la mort de l’artista “el món perd una llegenda de la música i un model a seguir”. Turner tenia un càncer intestinal, que li va ser diagnosticat el 2016. Un any després, el 2017, va rebre un trasplantament de ronyó. Considerada la reina del rock’n’roll, va nàixer amb el nom d’Anna Mae Bullock el 26 de novembre del 1939 a Brownsville (Tennessee, EUA) i es va mantenir en els escenaris durant més de cinquanta anys fins a la retirada el 2013, a l’edat de 73 anys. Turner va començar la seua carrera musical a mitjans dels anys cinquanta amb Ike Turner, que seria el seu primer marit i parella artística en el duo Ike & Turner. Va debutar amb el single A fool in love i desprésva continuar amb altres èxits memorables com Proud Mary i Nutbush City Limits. Ràpidament va enlluernar amb la seua esquinçadora veu, la seua força i la seua forma de moure’s a l’escenari. Ja com a solista, va assolir també un gran èxit amb l’àlbum Private Dancer, publicat el 1984. En total, la cantant va vendre més de 200 milions de discos. També va guanyar vuit premis Grammy la dècada dels 80 i va fer el salt a la gran pantalla amb pel·lícules com Tommy i Mad Max 3. La polifacètica artista va relatar al seu llibre La felicitat naix de tu com va afrontar alguns dels punts més difícils de la seua vida personal: des de l’abandó de la seua mare fins al suïcidi del seu fill, passant per les malalties i el maltractament del seu marit.

Coldplay li dedica el seu concert a Barcelona i les xarxes la recorden

La mort de l’artista nord-americana va coincidir amb el primer dels quatre concerts que Coldplay farà a l’Estadi Olímpic de Barcelona aquesta setmana. El cantant i líder de la banda, Chris Martin, va recordar la cantant i, davant dels 55.000 espectadors presents, va anunciar que “aquest concert està dedicat a la bella Tina Turner”. Les xarxes socials es van omplir de missatges de seguidors de Turner, molts dels quals han crescut escoltant les seues cançons, que van lamentar la seua mort i van recordar alguns dels moments més icònics als escenaris. 

tracking