SEGRE

INSTITUCIONS CÀRRECS

El director de l'IEI, forçat a dimitir per intromissió en un concurs públic

El director, Joanjo Ardanuy, deixa el càrrec després d'haver interferit en un concurs públic || Va demanar per correu que s'avalués a la baixa un candidat

Joanjo Ardanuy, al cap de pocs dies de prendre possessió del càrrec, el 2019.

Joanjo Ardanuy, al cap de pocs dies de prendre possessió del càrrec, el 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Joanjo Ardanuy, s’ha vist forçat a dimitir després que transcendís que havia enviat un correu electrònic als membres d’un tribunal que presidia perquè modifiquessin a la baixa l’avaluació de l’única persona que optava a la plaça.

Des de Presidència de la Diputació van retreure el gest a Ardanuy i el van convidar a dimitir, després de la qual cosa el fins ara director va presentar la seua dimissió “irrevocable” que, per qüestions merament administratives, no serà efectiva fins al 31 de maig. Fonts de la Diputació van explicar que el correu electrònic enviat “no ha tingut cap conseqüència real, ja que els membres del tribunal que valorava els mèrits per a la provisió definitiva de llocs de treball de l’IEI ja s’havia reunit i ja havia deliberat”.

A més, “va ser apartat immediatament i la resolució final es va fer sota la presidència de la persona responsable de recursos humans de la institució. La plaça interna que s’ha consolidat no s’ha vist afectada”, van remarcar. Tanmateix, van qualificar d’“error greu” el mail.

“Entenem que va ser escrit en un moment personal complex, però no és excusable”, van afegir les mateixes fonts. Des de divendres passat l’encara director no hauria tornat presencialment al seu lloc de treball i segons fonts de la Diputació despatxa telemàticament perquè no es vegi interrompuda l’activitat de l’IEI, que continua immers en un procés de restauració de l’antic Hospital de Santa Maria, una joia arquitectònica del gòtic civil català, que ha obligat a traslladar a la Caparella molts dels serveis.

El filòleg Joanjo Ardanuy es va estrenar com a director de l’IEI el desembre del 2019. Encara que no figurava en cap de les habituals quinieles, va aconseguir el lloc com a impulsor d’iniciatives de promoció de les llengües catalana i occitana com Cinema Infantil en Català, la Mòstra de Cinèma Occitan, el concurs audiovisual La llanterna digital, Canto Sense Vergonya, Canto.cat i Kastanya.cat. Aleshores va assenyalar que es marcava com a principals reptes d’aquesta entitat “enderrocar murs” i donar visibilitat a la institució, que gestiona un pressupost de prop de set milions d’euros. Fins ara, el seu perfil com a director havia estat molt tècnic, ja que el pes polític de l’entitat recau en la vicepresidenta Estefania Rufach i en el president Joan Talarn.

tracking