SEGRE

MÚSICA CONCERTS

Perifèria Cultural amb cites en sis municipis de Lleida

També en tres punts més de Catalunya fora dels circuits comercials || Amb poesia, dansa i gastronomia

La cantautora lleidatana Meritxell Gené, en la programació.

La cantautora lleidatana Meritxell Gené, en la programació.ROGER CASSANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’start-up cultural Ben Aisit va anunciar ahir a Barcelona el Perifèria Cultural, un nou cicle de música que té per objectiu estendre la programació cultural per la perifèria geogràfica catalana amb “propostes trencadores, que estan fora dels circuits comercials”. El cicle d’activitats se celebrarà de juny a setembre en nou municipis catalans, sis dels quals a les comarques de Lleida, a través d’una quinzena de propostes multidisciplinàries que combinen música amb poesia, debats, gastronomia i danses tradicionals. Riudarenes (Selva), Bausen (Val d’Aran), Llardecans (Segrià), Biosca (Segarra), la Granadella i Bovera (Garrigues), Perafita (Osona), Vilanova de Meià (Noguera) i el Montmell (Baix Penedès) són els municipis triats per a aquesta primera edició.

Alguns dels artistes que participaran en el Perifèria Cultural són Lluís Cabot, Paula Grande, Davide Casu, Carles Dénia, Sílvia Comes, Maria Jaume, Anna Andreu i la lleidatana Meritxell Gené. La festa de presentació d’aquest nou esdeveniment tindrà lloc divendres vinent, 2 de juny, a la finca Can Moragues de Riudarenes. Però serà Bausen, al Baish Aran, la població elegida per a la inauguració el 17 de juny, coincidint amb la Hèsta d’Aran.

Així, Perifèria Cultural organitzarà per primera vegada aquesta diada popular. La programació per a aquesta jornada es farà en col·laboració amb l’associació aranesa Stereo Val Accion Culturau i comptarà amb els concerts d’Ò.C. Brigada Internacional i de Lo Bal del Lop amb Guillaume Lopez & Thierry Roques, una demostració de danses tradicionals occitanes i el col·loqui Era Val d’Aran laguens dera nacion occitana.

També al juny, Perifèria Cultural portarà a Llardecans la nit de Sant Joan el concert de presentació dels nous temes d’El Belda i el Conjunt Badabadoc. L’1 de juliol, el cicle arribarà a la Granadella amb el grup Cafè d’Alger. Carles Dénia (8 de juliol) i Marina Casellas (15 de juliol) actuaran a Bovera; la cantautora Mireia Farré (9 de juliol) i el duo Trä (24 de juliol) ho faran a Biosca.

I el Molí de la Vansa, a Boada (Vall de Meià), acollirà els recitals d’Ivette Nadal (16 de juliol) i Meritxell Gené (30 de juliol).

tracking