SEGRE

ART EXPOSICIONS

Andreu Buenafuente estrena exposició a Lleida

L'Espai Cavallers va inaugurar ahir 'Constants vitals', una mostra amb obres que el periodista ha pintat des del 2020 || Es podrà visitar fins al 22 de juny

Andreu Buenafuente ahir a l’estrena de l’exposició ‘Constants vitals’ a l’Espai Cavallers.

Andreu Buenafuente ahir a l’estrena de l’exposició ‘Constants vitals’ a l’Espai Cavallers.JORDI ECHEVARRIA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Galeria Espai Cavallers va inaugurar ahir l’exposició Constants vitals, una mostra en la qual el seu autor, el còmic i comunicador Andreu Buenafuente (Reus, 1956), ofereix diferents punts de vista del món a través de la pintura a què es dedica després d’apartar-se de la televisió el 2021. “Constants vitals suposa una nova oportunitat per continuar ensenyant el que sorgeix al meu estudi. Des del 2020 es pot dir que he premut l’accelerador creatiu.

Pinto quan em sento bé i d’allà naixen les obres”, va apuntar Buenafuente ahir, en la inauguració de la mostra que podrà visitar-se fins al 22 de juny. L’exposició es distribueix en cinc espais diferents. A l’entrar es troba Tensió, on es poden veure 27 obres sobre paper elaborades recentment per Buenafuente.

Seguidament s’entra a Temperatura, on el visitant es troba un tríptic que equilibra la transició entre èpoques i en el qual pot llegir-se “Els punts donen pas a les formes. Es barregen i juguen. Color, sempre color.

M’agradaria que el meu electrocardiograma fos de colors. No descarto que així sigui”, una frase escrita a mà per l’autor en el mateix espai museístic. Just davant es troba la Respiració amb les peces de la seua col·lecció Jazz, inspirada en aquest gènere de música que, segons explica l’artista, “vaig començar a escoltar-lo quan estava separat de la meua família per feina”.

Al fons del museu hi ha l’espai Batec on es troben els Punts suspensius, on el ritme dels cercles no desapareix i origina la constant principal de l’últim espai, Oxigen, amb les seues obres més actuals.

L’obra gràfica de Joan Miró, a la galeria Indecor

La galeria d’art Indecor va inaugurar ahir l’exposició Joan Miró, obra gràfica, una mostra que reuneix 24 obres d’un dels artistes més destacats del segle XX, entre les quals destaquen algunes peces com Umbracle, Sala Paraires, Per un teatre a Catalunya, Osaka o Mà de proverbis. L’exposició es podrà visitar fins al 20 de juliol a la galeria lleidatana del carrer General Brito.

Andreu Buenafuente ahir a l’estrena de l’exposició ‘Constants vitals’ a l’Espai Cavallers.

Andreu Buenafuente ahir a l’estrena de l’exposició ‘Constants vitals’ a l’Espai Cavallers.JORDI ECHEVARRIA

tracking