SEGRE

FESTIVAL ART

L'art emergent se cita a Tàrrega

El Museu Trepat acull la novena edició del festival Embarrat || L'exposició central mostra vuit obres d'onze creadors, la meitat estudiants d'art que reflexionen sobre la Mare Terra

Ferran Lega i Cleofé Campuzano, amb la instal·lació sonora ‘Quan el germen somia amb la diàspora’.

Ferran Lega i Cleofé Campuzano, amb la instal·lació sonora ‘Quan el germen somia amb la diàspora’.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega és aquests dies la capital de l’art contemporani amb la celebració de la novena edició del festival Embarrat al complex de l’antiga fàbrica J. Trepat. En aquesta ocasió, l’exposició central col·lectiva està dedicada a la Mare Terra i les 8 obres seleccionades reflexionen sobre aquest concepte.

Entre les peces que es poden veure a la nau 18 del Museu Trepat hi ha un tapís i collage tèxtil titulat Desfilar, bobinar, teixir amb el qual Anna Llimós i Mireia Garcia reflexionen sobre la creació d’una nova vida a partir de peces de roba en desús, o 67 pomeres i altres maneres de viure i morir, instal·lació amb què Paula Vicente explica el cicle de vida a partir de fulles de pomera i textos. A la inauguració de l’Embarrat, l’alcaldessa, Alba Pijuan, va posar en relleu el festival, que en els inicis va ser innovador, perquè difon l’art contemporani alhora que va destacar que per segon any consecutiu s’allargarà més enllà d’aquests dies de maig ja que també contempla activitats a la tardor.

Després d’un recorregut per les instal·lacions artístiques, el públic va poder gaudir d’un espectacle de dansa a càrrec de Mabel Olea, coneguda per la seua col·laboració amb Rigoberta Bandini a Ai Mamá.Avui dissabte l’Embarrat viurà la seua jornada central amb activitats de diferents disciplines artístiques durant tot el dia, entre les quals es preveuen visites comentades a l’exposició central (11.00 i 18.00 hores), una acció artística amb una destral, un tronc i un violoncel a càrrec de Pep Aymerich i Lluïsa Paredes (20.15 h), un taller de reciclatge artístic amb capses de cartró (d’11.00 a 13.00 h), una performance amb paisatge sonor a càrrec de la companyia In Situ! (17.25 h) o concerts amb Núria Andorrà (18.30 h) i Anna Ferrer (23.00 h), entre d’altres.

Ferran Lega i Cleofé Campuzano, amb la instal·lació sonora ‘Quan el germen somia amb la diàspora’.

Ferran Lega i Cleofé Campuzano, amb la instal·lació sonora ‘Quan el germen somia amb la diàspora’.LAIA PEDRÓS

tracking