SEGRE

EQUIPAMENTS PROJECTE

Espai cultural a la natura

Finançament col·lectiu per convertir unes antigues construccions a l'Horta de Lleida en la Casa del Bosc || Per a concerts, teatre, dansa o meditació

L’artista de Guissona Glòria Ribera i Berta Puigdemasa van presentar el juliol passat la Casa del Bosc.

L’artista de Guissona Glòria Ribera i Berta Puigdemasa van presentar el juliol passat la Casa del Bosc.BERTA PUIGDEMASA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Transformar un antic espai agrícola a l’Horta de Lleida en un lloc de trobada per a les persones en un entorn natural, en el qual s’organitzin propostes artístiques i culturals (música, teatre, circ, poesia, pintura), socials (cercles de dones, xarrades, tallers) i espirituals (tallers i retirs de meditació, creixement personal). Aquests són alguns dels objectius de la Casa del Bosc, un projecte iniciat l’any passat per la intèrpret lleidatana d’arpa Berta Puigdemasa i que ara busca créixer i consolidar-se a través d’una campanya de finançament col·lectiu a la plataforma Goteo. “Quan vam arribar fa un any i mig, això era un espai d’una hectàrea i mitja de cultiu d’alfals amb tres antigues construccions.

A poc a poc l’hem anat transformant per atansar-nos a la idea que projectem”, explica l’artista lleidatana. Una de les edificacions ja s’ha rehabilitat seguint els principis de l’arquitectura sostenible. L’objectiu ara és poder convertir una segona construcció en una sala diàfana per a activitats i residències artístiques i programació cultural els mesos d’hivern.

Un altre dels projectes és poder habilitar una estructura circular de 200 metres quadrats desmuntable i amb paviment per a tallers de dansa, concerts i tota mena d’espectacles. D’altra banda, la campanya a Goteo marca un pressupost mínim de 7.770 euros i un d’òptim de 33.779 i poden fer-se aportacions des de 7 euros fins al 5 de juliol. A canvi, els cofinançadors de la Casa del Bosc obtindran recompenses d’allò més variades i naturals: des d’una dotzena d’ous de les gallines Bosquillines fins a un concert d’arpa privat, passant per un àpat amb aliments de l’hort i plantes silvestres.

Una iniciativa de la intèrpret d’arpa lleidatana Berta Puigdemasa

Berta Puigdemasa Acebrón (1987) va nàixer i va créixer a l’Horta de Lleida. Intèrpret d’arpa amb anys de formació clàssica en conservatoris superiors d’Espanya, Holanda i França, ha tornat a aquest entorn natural de la capital del Segrià per aprofundir en la seua constant investigació d’innovació sonora, artística i cultural basada en la música d’arpa. Des de fa anys, també ha organitzat diferents programacions de música d’arpa, com el cicle EntreArpes, i fins i tot un curs d’estiu d’aquest instrument amb alumnes internacionals.

tracking