SEGRE

LLEURE PROGRAMACIÓ

Una trentena de propostes culturals aquest estiu a Lleida

La fossa de la Seu Vella s'incorpora com a nou escenari d''Estiu en Viu'

L’alcalde en funcions, Miquel Pueyo, va presidir ahir la presentació a la Seu Vella.

L’alcalde en funcions, Miquel Pueyo, va presidir ahir la presentació a la Seu Vella.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La música i les arts escèniques en directe ompliran aquest estiu Lleida en el marc del programa Estiu en Viu. L’alcalde en funcions, Miquel Pueyo, va presentar ahir a la Seu Vella el conjunt d’activitats estivals de la ciutat, acompanyada del regidor en funcions Jaume Rutllant, el director del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, i la directora de l’Auditori, Puri Terrado. Des d’aquest diumenge del Corpus fins al 31 d’agost, la capital del Segrià acollirà més de trenta propostes culturals per a tots els gustos i edats.

Un dels enclavaments principals d’aquest any serà la fossa de la Seu Vella, on tindran lloc els espectacles de circ Oyun de la Cia Federico Menini (5 de juliol), Gregaris de la Cia Soon Circus (12 de juliol), Full House d’Eléctrico 28 (19 de juliol) i Hohihu: l’horrible història de la humanitat de Farrés Brothers (26 de juliol), així com les actuacions musicals de Michele Hendricks & Ronald Baker (14 de juliol) i de la guanyadora del concurs de piano Ricard Viñes Kids and Youth 2022 (20 de juliol). Entre les propostes programades, destaca també la XVI Festa de la Música que se celebrarà el 17 de juny davant de l’Auditori Enric Granados, la XXV edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, del 27 de juny al 2 de juliol, o el Magnífic Fest, que del 15 al 18 de juny oferirà concerts de Dani Fernández, Camela, Sexy Zebras, La Casa Azul, Viva Suecia o Miranda!. El monument més emblemàtic de la ciutat també serà l’escenari de sessions de ioga i les ja tradicionals nits de lluna de plena al claustre.

Val a destacar l’espectacle multidisciplinari Affresco que se celebrarà el 21 de juliol a les 20.00 hores a la nau central de la Seu Vella. En aquest cas, el pintor Josep Minguell crearà una pintura a la fresca a sobre d’una bastida mentre interactuarà amb una musa que, amb l’acció i la paraula, detallarà el procés creatiu i pictòric.

Tallers infantils i música per commemorar l’Any Joan OróLa programació d’Estiu en Viu començarà aquest diumenge amb la tradicional festa del Corpus a l’Eix Comercial i un concert a càrrec del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, a les 19.00 hores.

Coincidint amb el centenari del naixement del científic lleidatà Joan Oró, s’ha programat aquest estiu a la ciutat un taller infantil sobre els secrets de l’Univers al Museu de l’Aigua (6 de juliol a les 10.00 hores), l’espectacle L’Arpa que parlava amb els estels al Castell Templer de Gardeny (7 de juliol) i una visita a l’observatori del Parc Astronòmic del Montsec que tindrà lloc el proper 16 de juliol i que partirà a les 09.00 hores del Museu de l’Aigua.

tracking