SEGRE

CULTURA

La primera edició del Primavera Sound a Madrid acaba amb 90.000 assistents tot i les dificultats

La suspensió de la jornada de dijous i els problemes d'accés divendres no fan rendir-se als organitzadors

La primera edició del Primavera Sound a Madrid acaba amb 90.000 assistents tot i les dificultats

La primera edició del Primavera Sound a Madrid acaba amb 90.000 assistents tot i les dificultatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Primavera Sound tancarà la seva primera edició amb seu a Madrid amb un total de 90.000 espectadors entre divendres i aquest dissabte, després que dijous s'hagués de suspendre la primera jornada per les fortes pluges previstes.

Així, divendres van passar 42.000 persones pels diversos escenaris, i aquest dissabte ho han fet 48.000 per veure Rosalia, Bad Gyal o Calvin Harris entre altres. En total, s'han fet 222 espectacles repartits en una dotzena de sales de la capital espanyola i altres espais més multitudinaris de l'entorn, com l'estadi de futbol Civitas Metropolitano i la Ciutat del Rock a Arganda del Rey, seu principal. Per això, en un comunicat els organitzadors diuen que l'edició ha "superat els contratemps inicials".

El festival estava pensat per congregar 55.000 persones diàries, però l'organització preveia que hi assistirien unes 40.000 persones de mitjana per dia, xifra que s'ha superat.

Previsió meteorològica

La jornada de dijous es va suspendre per la mala previsió meteorològica. Les inclemències meteorològiques de les darreres setmanes van afectar la preproducció del festival i la previsió adversa que s'esperava, amb tempestes fortes a la tarda, van fer optar els impulsors del festival, l'Ajuntament i la Policia Local d'Arganda del Rey per la suspensió per "motius de seguretat" de l'esdeveniment previst a la Ciutat del Rock. També es van suspendre les activitats a l'estadi Cívitas Metropolitano. Es va mantenir, en canvi, la programació de l'Auditori Primavera a The Music Station.

Tràfic i embussos

En el cas de Madrid, i a diferència de la capital catalana, les dificultats generades per la pluja se sumen al repte logístic del desplaçament a Arganda del Rey, a 26 quilòmetres de la capital. L'organització havia habilitat autobusos llançadora gratuïts des de l'estadi Metropolitano, situat als afores de Madrid, i també des de la parada de metro d'Arganda.

La jornada va estar marcada pels embussos a l'entrada que van obligar a endarrerir alguns concerts. Les dificultats per accedir a l'interior del recinte van estar acompanyades per les que hi va haver per arribar a l'exterior, amb els accessos col·lapsats tant per vehicles particulars com pels mitjans de transport gratuïts posats per l'organització per desplaçar-se fins a l'indret. El grup britànic Depeche Mode va començar amb tres quarts d'hores de demora amb relació a l'horari previst, mentre les xarxes socials es van fer ressò del malestar de molts dels assistents.

Alguns dels afectats lamentaven que els autobusos llançadora trigaven fins a una hora i mitja per arribar al recinte, estona durant la qual no se'ls informava del perquè de la situació. També van criticar que els busos no tenien aire condicionat o que quan finalment arribaven al lloc, el vehicle els deixava a més de mitja hora a peu de l'entrada.

Altres persones que van intentar arribar a la Ciutat del Rock en cotxe particular van lamentar a través de les xarxes socials que havien trigat més de tres hores a arribar-hi, mentre l'organització recordava a través de les xarxes que per poder aparcar als espais habilitats calia haver reservat plaça prèviament. Moltes de les queixes també apuntaven a les cues per entrar a dins del lloc dels concerts un cop havien aconseguit superar el periple de l'arribada, alhora que lamentaven que ja s'havien perdut algunes de les actuacions dels artistes que volien veure.

tracking