SEGRE

AGRICULTURA ELECCIONS

La DO Garrigues, davant dels comicis més disputats

Membres de la candidatura de la Federació de Cooperatives.

Membres de la candidatura de la Federació de Cooperatives.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els productors d’oli de la Denominació d’Origen Garrigues estan cridats a participar avui en les eleccions més disputades i polèmiques. En el cas dels elaboradors no serà necessari votar, perquè només existeix una llista, la que presenta la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). Però en el cas dels productors, els 3.225 inscrits en el cens hauran de triar entre la llista de la FCAC i la que presenten en una aliança inèdita en uns comicis els sindicats agraris Unió de Pagesos i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya.

El procés electoral va començar amb polèmica per la denúncia de la llista de la FCAC que hi ha 500 persones al cens que no haurien d’estar-hi incloses. A més, critica que només hi hagi quatre meses electorals (a les Borges Blanques, el Soleràs, Maldà i Maials), una circumstància que considera que anirà en detriment de la participació pels desplaçaments als quals es veuran obligats molts dels votants.

Des del costat d’UP-JARC, expliquen l’aliança electoral per la seua oposició frontal al polèmic projecte d’ampliació de la Denominació d’Origen. Entre els seus objectius hi ha el d’incrementar el nombre de membres de la Denominació, ja que mitja dotzena de cooperatives i el gruix dels molins privats no estan associats a Garrigues.

Aquestes eleccions posen fi a més de dos dècades de presidència de la DO per part de Joan Segura que, mesos enrere, en la celebració dels quaranta anys de Garrigues, va anunciar que aquest cop no es presentaria a la reelecció.

Membres de la candidatura de la Federació de Cooperatives.

Membres de la candidatura de la Federació de Cooperatives.

tracking