SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

“L’esclavitud moderna en el transport”

CCOO, ahir recollint firmes entre treballadors del sector.

CCOO, ahir recollint firmes entre treballadors del sector.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CCOO de Lleida recull firmes en el marc de la campanya europea Transport social, sí per exigir que Brussel·les legisli a favor d’un tracte igualitari per a tots els treballadors comunitaris del sector del transport per carretera. Segons el sindicat, molts transportistes viuen en una “esclavitud moderna” per pràctiques de dúmping social de les empreses, que per ser competitives opten per “precaritzar” condicions laborals.

També es tradueix en la creació d’empreses bústia en països com Romania o Bulgària, en el frau i manipulació dels tacògrafs, abusos de les situacions de desplaçament, incompliment del cabotatge o que els transportistes hagin de fer els seus torns de descans obligatori a l’aire lliure, segons CCOO.

D’altra banda, segons va denunciar el secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de Lleida, Joan Riba, els treballadors del sector en molts casos estan obligats “a estar treballant vint-i-quatre hores al dia, ja que dormen, mengen, descansen i condueixen dins del camió, i treballen entre vint i quaranta dies seguits”.

Afirma que empreses locals creen filials en països com Romania, on el salari mínim és de 200 euros i es pot treballar fins a 45 dies seguits amb una setmana lliure després.

A Lleida, el salari mínim és de 968 euros, per sota de la resta de les demarcacions catalanes, atès que el conveni local està congelat des del 2009, i el sindicat reclama a la patronal reprendre les negociacions. El sector ocupa a Lleida 2.500 treballadors.

tracking