SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTACIÓ

Torrons Vicens contracta seixanta persones per la campanya de Nadal

Àngel Velasco, ahir al costat de l’escultura commemorativa a l’entrada de la fàbrica.

Àngel Velasco, ahir al costat de l’escultura commemorativa a l’entrada de la fàbrica.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les bones expectatives econòmiques de Torrons Vicens d’Agramunt l’han portat a decidir contractar seixanta treballadors temporals per a la campanya de Nadal, de forma que l’empresa passarà a tenir 160 treballadors fins al proper mes de gener. Segons el propietari, Àngel Velasco, d’un costat la baixada del preu de la fruita seca i d’un altre els bons resultats del present exercici justifiquen augmentar la plantilla. L’empresa està facturant un 20% més que el 2015, quan ja va créixer un 50%, al passar de 20 a 30 milions d’euros de vendes. Velasco va explicar que en l’actualitat el 80% de la producció es ven al mercat espanyol i un 20% es destina a l’exportació.

Quant a la Fira del Torró, que se celebrarà els propers dies 8 i 9 d’octubre, Velasco presentarà com a novetats el Torró de Girona, elaborat amb rovell, nous i licor de ratafia, i el Torró de Xocolata amb Vinagre, aquest últim dissenyat juntament amb Albert Adrià.

Els participants a la fira podran degustar totes dos varietats, ja que fabricarà, com en altres anys, dos barres de 250 quilos de pes de cada una per repartir entre el públic.

Altres novetats seran els torrons de curri i maduixa, trufa blanca d’Alba i torró de coco thai. Segons assenyala Velasco, la gran quantitat de novetats que es presenten cada any a la fira fa que el certamen sigui cada vegada més un punt de trobada de professionals del sector i també de professionals de l’hostaleria i de les grans superfícies.

Per celebrar el quinzè aniversari de la família Velasco al capdavant de Torrons Vicens, l’empresa inaugurarà durant la fira el monument ubicat a l’entrada de la fàbrica, en acer inoxidable, realitzat per l’empresa local Jové Balasch, a partir d’una obra de l’artista Josep Guinovart.

En un altre ordre de coses, Vicens obrirà després de la fira el seu centre de producció d’ametlles a Vilagrassa (com va avançar SEGRE), on es prepararan 1,2 milions de quilos d’ametlles a l’any per al consum propi. La idea de Velasco és fer un centre especialitzat en l’ametlla de proximitat “que sigui un revulsiu per a l’agricultura local”.

tracking