SEGRE

LABORAL SINDICATS

La CEOE reclama un any més de moderació salarial

El president de Cepyme, Antonio Garamendi.

El president de Cepyme, Antonio Garamendi.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la CEOE i president de Cepyme, Antonio Garamendi, va avançar ahir que la patronal treballarà per la moderació salarial en les negociacions dins de la comissió de seguiment del III Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC), i va advertir que un increment de salaris del 4% és “irrealitzable”.

Així ho va assenyalar després que la patronal i els sindicats iniciessin els primers contactes per negociar l’increment salarial per al 2017 i fixessin una pròxima reunió per al 20 d’octubre.

El sindicat UGT diu a la patronal que no firmarà pujades salarials per sota del 2%

Garamendi, que va recordar que el creixement dels salaris en els últims dotze anys va ser del 6%, sumant l’increment salarial i la inflació negativa, va insistir que des de la patronal demanaran moderació salarial, però ja va advertir que un increment del 4% com podria arribar a plantejar-se des dels sindicats, és una “exageració” i “irrealitzable”.

Així mateix, va recordar que a Espanya hi ha cinc mil taules de negociació que tracten la variació salarial “tots els dies” i que el primer any de l’AENC es va acordar un increment salarial de l’1%, que finalment es va situar en el 0,8%, mentre que per a aquest any s’havia fixat una banda de fins a l’1,5% de pujada, que finalment s’està situant entorn de l’1,05%.

Per la seua part, el secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, va plantejar a la CEOE la “necessitat” que en les discussions per a la renovació de l’acord de negociació col·lectiva es parteixi de la “base” que “hi ha d’haver un canvi substancial” d’allò fet fins ara, de tal manera que es produeixi una “recuperació neta de poder adquisitiu” dels salaris dels treballadors.

Sobre aquesta qüestió, va incidir que “moderació salarial no és congelació salarial”, sinó “repartir part dels beneficis i la productivitat que es generen a les empreses”.

Pel seu costat, el secretari de Política Sindical d’UGT, Gonzalo Pino, va assegurar que no firmaran amb la patronal pujades salarials per al 2017 per sota del 2%.

tracking