SEGRE

BANCS ANÀLISIS

Els lleidatans deuen de mitjana a la banca 20.326 euros en crèdits

Mentre que tenen en dipòsits una mitjana de 20.933 euros || Les administracions, per la seua part, redueixen l’endeutament amb les institucions financeres

Imatge de la seu central del Banc d’Espanya, al centre de Madrid.

Imatge de la seu central del Banc d’Espanya, al centre de Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cada lleidatà deu de mitjana 20.326 euros als bancs en crèdits, mentre que els dipòsits que tenen a les institucions financeres se situen en 20.933 euros. Així es desprèn de l’últim informe emès pel Banc d’Espanya, amb dades tancades al mes de març. En concret, els ciutadans de la província tenen contractats préstecs per un import global de 8.710 milions d’euros, una xifra que representa un lleuger repunt respecte a tres mesos enrere, quan se situaven en 8.636 milions. En el cas dels dipòsits, han passat de sumar 9.080 euros al tancament de l’any passat als 8.970 milions del mes de març. En aquest cas, el descens no necessàriament ha d’atribuir-se a una caiguda de l’estalvi per part dels ciutadans. El fet que els tipus d’interès oficials es trobin en taxes històricament baixes ha abaratit els crèdits, però alhora ha enfonsat la remuneració que reben els clients per dipòsits tradicionals. Aquesta situació s’ha traduït en el fet que els estalviadors busquen productes alternatius per aconseguir més rendibilitat pels seus estalvis.

L’informe del Banc d’Espanya revela, alhora, que les administracions continuen reduint el seu endeutament bancari. De fet, al març representava 162 milions d’euros en crèdits, davant dels 164 de finals del 2015 i els 187 del març d’aquell any. Pel que fa als dipòsits, l’última dada oficial de l’institut emissor els situen en 180 milions d’euros, amb una reducció de 10 milions en tres mesos, però un significatiu ascens si es compara amb les mateixes dates del 2015, quan el capital en comptes bancaris de les diferents administracions lleidatanes es limitava a 165 milions.

El Tresor va emetre 7.280 milions menys dels previstos el 2015, el cost més baix de la història

En un altre ordre de coses, el Tresor Públic va completar el seu programa de finançament el 2015 al menor cost de finançament de la seua història recent, amb un finançament de 47.717 milions, uns 7.280 milions d’euros per sota dels 55.000 milions previstos en l’Estratègia de Finançament de l’any passat, d’acord amb la memòria anual analitzada divendres passat pel Consell de Ministres.

En termes bruts, el Tresor Públic va emetre 236.817 milions d’euros, dels quals 139.000 milions d’euros van ser en instruments a mitjà i llarg termini i 97.816 milions d’euros, en lletres del Tresor. A finals de l’exercici 2015, el percentatge del total de deute de l’Estat en circulació en mans d’inversors no residents ascendia al 46,98%, gairebé la meitat del total de la cartera.

tracking